avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cim cu 2 zile de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cim cu 2 zile de lucru

Urmeaza sa angajam o persoana, cu program de lucru 2 zile pe saptamana(zile lucratoare), 8 ore pe zi. Imi spuneti va rog cum se calculeaza contributiile CAS si CASS pentru un program de lucru de 2 zile pe saptamana, 8 ore/zi? Se calculeaza la salarul minim sau in functie de zilele lucrate? Mentionez ca angajatul nu mai are CIM in alta parte. Salarul de incadrare pe care il trecem in cim, trebuie sa fie minim 1900 sau proportional cu orele lucrate?
Cel mai recent răspuns: rominaduca , utilizator 09:47, 27 Octombrie 2018
Salariul este negociabil , dar nu poate fi mai mic decat salariul minim brut raportat la numarul de ore din c.i.m.

Contributia de asigurari sociale si contributia de asigurari sociale de sanatate, datorate de catre persoanele fizice care obtin venituri din salarii sau asimilate salariilor, in baza unui contract individual de munca cu norma intreaga sau cu timp partial, nu pot fi mai mici decat nivelul contributiilor sociale aferente salariului minim brut pe tara in vigoare in luna pentru care se datoreaza contributiile sociale, corespunzator numarului zilelor lucratoare din luna in care contractul a fost active.
Multumesc pentru raspuns. Inteleg ca indiferent daca ea lucreaza doar doua zile pe saptamana, a cate 8 ore, trebuie sa platim contributiile ca si pentru norma intreaga. Si trebuie sa trec in CIM ca e contract part time si sa precizez zilele in care va lucra? Va fi marti si vineri de la ora 16. Atunci raportat la 16 ore pe saptamana si la minimul pe economie, salarul pe care il voi trece in CIM va fi 760? Cum se vor calcula in declaratia 112 diferentele la contributii suportate de angajator?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In c.i.m., veti trece 16 ore/sapt , repartizarea afcandu-se : marti si vineri 8 ore/zi .

Salariul va fi de 760 lei brut/lunar, daca acesta va iesit din calcul.

Pentru D112 , puneti intrebarea in aceasta sectiune:
www.avocatnet.ro/forum/45/Fi...
Multumesc frumos.
Am preluat acest text" OG 4/2017 cat si OUG 79/2017 introduc o nuanta in ceea ce priveste impunerea CAS si CASS pentru contractele part-time, facand referire, in ambele forme de reglementare, la calculul CAS si CASS raportat la nivelul salariului minim brut, corespunzator numarului zilelor lucratoare din luna in care contractul a fost activ. O astfel de reglementare poate fi interpretata in sensul in care, daca un contract part-time stipuleaza ca salariatul lucreaza 8 ore/ zi, 2 zile pe saptamana, avand in total 8 zile pe luna (echivalentul a 64 ore/ luna), baza de calcul minima pentru CAS si CASS nu va mai fi raportata la salariul brut lunar de 1.900 de lei, ci la valoarea acestuia raportata la numarul de zile lucratoare in care contractul a fost activ – in cazul exemplului nostru 8 zile, respectiv aproximativ 725 de lei." Cum este atunci corect? Sa calculez contributiile la 1900 sau la brutul in functie de orele lucrate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul contributii cas,cass din ianuarie 2018 necsulescu.maria necsulescu.maria -calculul cas,cass din ianuarie 2018 pentru angajat pensionar limita de varsta ca administrator cu CIM cu 6ore/zi la o asociatie de proprietari care numai ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit andregh andregh BUna ziua, La o Asoc de Proprietari avem un angajat cu CIM , cu timp partial de munca avand fctia de fem de serviciu. Are functia de baza avand un salariu ... (vezi toată discuția)
Salariu minim cim cu 8 ore/lunã MIRELAIONICA MIRELAIONICA Bună ziua, Vă rog frumos dacă mă puteţi ajuta la modul de calcul la salariul minim de încadrare pentru o persoană care lucrează 2 ore/zi, 8 ... (vezi toată discuția)