avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inundat de vecin
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inundat de vecin

Buna ziua! Am un vecin de la care imi tot curge apa si am peretele ud in permanenta si nu vrea sa deschida usa la instalator! Ce poT sa fac?
Cel mai recent răspuns: CipM , utilizator 23:57, 20 Octombrie 2018
Initial notificati oficial proprietarul cu obligatia asigurarii accesului in apartamnet pentru identificare defectiune-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Defectiunea poate sa fie generate de instalatia parte comuna si raspunde asociatia de proprietari sau la partea individuala raspunde proprietarul care nu asigura cu propriea cheltuiala intretinerea proprietatii
Solicitati si concursul Asociatiei de proprietari. Era bine daca aveati o asigurare a locuintei.
Nu da drumu la usa nici macar dnei admin...

Diana Camelia Diaconu a scris:

Solicitati si concursul Asociatiei de proprietari. Era bine daca aveati o asigurare a locuintei.

Ati citit in link-ul ce vi l-am dat?

'Concursul asociatiei' nu inseamna numai apasatul pe butonul soneriei impricinatului.
Deocamdata dvs puneti mana si sesizati in scris asociatia (adica presedintele, nu administratorul), luati nr de inregistrare iar asociatia trebuie sa faca ce scrie la
Articolul 31 L196/2018
(1) Cu un preaviz motivat scris de 5 zile emis de comitetul executiv al asociației de proprietari, proprietarul este obligat să permită accesul președintelui sau al unui membru al comitetului executiv, administratorului și al unei persoane calificate în realizarea lucrărilor de construcții/reparații, după caz, în proprietatea sa individuală, atunci când este necesar să se inspecteze, să se repare ori să se înlocuiască elemente din proprietatea comună, la care se poate avea acces numai din respectiva proprietate individuală. Fac excepție cazurile de urgență când termenul pentru preaviz este de 24 de ore.
(2) În cazul în care proprietarul nu permite accesul în proprietatea sa, în conformitate cu prevederile alin. (1), acesta răspunde civil și penal, după caz, pentru toate prejudiciile create proprietarilor afectați, în condițiile legii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Octombrie 2018
CipM, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verficare corectitudine separatie apa VALCU2 VALCU2 Cum si in ce conditii legale asociatia de proprietari poate verifica corectitudinea bransamentelor de apa in apartamentele care fac parte din asociatie? (vezi toată discuția)
Apartament inundat, proprietarul de deasupra plecat in strainatate - ce fac? retzy retzy Apartamentul meu a fost inundat - plafoane si pereti baie, dormitor, holuri, sufragerie - de catre vecinul de deasupra, care e plecat in Italia si nu a lasat ... (vezi toată discuția)
Vecina de sub mine ma acuza ca o inund Alexandru Daniel6667 Alexandru Daniel6667 Buna ziua!  De foarte mult timp, vecina din apartementul de sub mine imi bate in usa si imi spune mereu ca are peretii care acopera tevile verticale ... (vezi toată discuția)