Buna seara!As vrea sa stiu daca sunt pus de angajator sa semnez pentru o micsorare a salariului,cu 20%si nu semnez,ce se poate intampla,imi desface contractul de munca?..Mentionez ca am contract pe perioada nedeterminata.
Am mai semnat acum 2 saptamani un act aditional cu micsorarea salariului,cu 20%si acum vor acelasi lucru.
modificarea contractului individual de munca se face numai cu acordul partilor. libertatea de a semna sau nu cererea angajatorului cu privire la modificarea contractului individual de munca va apartine. legal, refuzul semnarii unui act aditional care priveste micsorarea salariului, nu are consecinte. insa, angajatorul poate crea sicane care sa conduca fie la demisie, fie la alta forma de incetare a contractului individual de munca, fie la acceptarea diminuarii drepturilor salariale. vorba cuiva intelept: oricum ai face...gresesti!
Modificare salariu
rrramor
Din cate stiu, orice modificare a CIM se realizeaza doar cu acordul salariatului si totusi....se poate modifica salariul anhajatului pe carea de munca fara ... (vezi toată discuția)