avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Exequatur (incredintare minori/dimiciliu)
Discuție deschisă în Executare silită

Exequatur (incredintare minori/dimiciliu)

Buna seara.
Daca tatalui i s-a recunoscut direct hotararea din Italia in Romania prin care i s-a dat incredintarea copiilor si domiciliul copiilor la el in Italia este "legala" procedura de a lua copiii? Hotararea italiana spune doar ca tatal are incredintare totala si copiii domiciliu acolo. Hotararea nu specifica reintoarcerea/repatrierea copiilor in Italia. E corecta recunoasterea si aplicarea 912 ncpc in acest caz? Ideea e copiii se duc peste granita.
Cel mai recent răspuns: Noah16 , utilizator 08:59, 22 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pare sa fie in regula la nivel de principiu.

Este insa bine sa stiti ca analizeze de caz in domeniul dreptului se fac cu actele in fata tot la fel cum au loc si procesele.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
daca tatal are o asemenea hotarare judecatoreasca si dvs luati copiii si veniti in Romania sau nu-i duceti in Italia, tatal va poate acuza de rapire internationala de minori.
Este legala reintoarcerea copiilor, chiar daca sentinta nu precizeaza. Daca minorii s-au nascut in Italia si li s-a stabilit domiciliul in Italia, se intelege ca acestia trebuie sa mearga in Italia. Nu este necesar ca sentinta sa specifice acest lucru.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, aspectele civile si cele penale pot sa nu aiba nicio legatura intre ele. Posibilitati: castigati in civil si pierdeti in penal, sau invers, sau pierdeti/castigati in ambele.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repatriere cu copii minori fara acordul mamei egeorge egeorge trebuie sa ma intorc definitiv in tara cu cei doi copii minori,sotia (si mama lor) nu este de acord, ce trebuie sa fac ? caut un avocat sa ma ajute! (vezi toată discuția)
Vreau sa_mi iau copii in italia ContSters140523 ContSters140523 SUNT DIVORTATA DE 4 ani,copii sunt in incredintarea mea,printro hotarare definitiva si irevocabila...el nu a platit niciodata o pensie alimentara....de un an ... (vezi toată discuția)
Calatorie cu copil minor in romania(tatal cetatean italian) alexalex2016 alexalex2016 Din articolul: În ce condiții putem călători cu copiii în străinătate?nu reiese ca eu si fiica mea de 3 ani (tatal este italian),am putea calatori in si ... (vezi toată discuția)