avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia fetiței mele
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia fetiței mele

Pot obține custodia fetiței mele,deși e pe numele tatălui ,Menționez nu suntem căsătoriți și fetitaare 5 luni
Cel mai recent răspuns: Sobolan de tomberoane , utilizator 20:07, 22 Octombrie 2018
Buna seara,
Pai daca nu sunteti casatoriti ar trebui sa solicitati in instanta exercitarea in comun a autoritatii parintesti si stabilirea domiciliului minorei la dumneavoastra.
Sa obtineti exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti .... e cam greu.
Ultima modificare: Luni, 22 Octombrie 2018
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Buna seara,
chiar daca nu sunteti casatoriti, puteti solicita in instanta ca domiciliul minorei sa se stabilesca la dvs, cu obligarea tatalui la plata unei pensii de intretinere. In ceea ce priveste custodia, de obicei, se acorda ambilor parinti- numai daca dvs aveti probe impotriva tatalui, cu care puteti dovedi ca nu este in interesul minorei sa se acorde custodia comuna, puteti obtine exclusiva. Se acord mai greu si nici nu are cu ce sa va afecteze, in sensul ca nu va poate desparti de micuta prin aceasta custodie comuna. Doar in anumite conditii- daca iesiti cu minora din tara, de exemplu, va trebuie aacordul tatalui; dar, si in cazul in care tatal refuza un astfel de acord, se poate obtine in instanta acet lucru.
V -am relatat toate aspectele legate de o asemenea cazuistica
Avand in vedere varsta fetitei o veti obtine dvs.
Va referiti la autoritatea exclusiva, ca forma de exercitare a autoritatii parintesti?

Autoritatea parinteasca reprezinta ansamblul de drepturi si indatoriri ce le incumba parintilor.

Autoritatea exclusiva este acordata in situatii exceptionale, daca masura este una in interesul superior al minorului.

Acesta masura se dispune in cazul in care sunt invocate motive temeinice, precum alcoolismul manifestat de tata , depedenta de droguri, executarea unei pedepse privative de libertate, savarsirea unor infractiuni cu privire la viata sexuala, ori invocarea oricarei alte conduite de risc fata de minor.

In practica, aceasta masura este dispusa si in cazul in care tatal manifesta un dezinteres vadit, in procesul de crestere si educare.

Locuinta minorului va fi dispusa la dumneavoastra.

Instanta de judecata va obliga paratul la plata unei pensii de intretinere, ce reprezinta o prestatie lunara.

Chiar daca este dispusa autoritatea comuna, doar in situatii de exceptie veti avea nevoie de acordul de vointa al tatalui .( la parasirea tarii, in vederea efectuarii unei deplasari in strainatate, la emiterea pasaportului individual pentru minor, la efectuarea unei interventii chirurgicale majore ).

Succes!
Intrebarea este pusa gresit, nu eate fata dvs este copilul ambilor parinti.
Deci custodia copilului vostru se piate obtine, adica cu domicliu la dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia unui copil Elenapusa Elenapusa O femeie si un barbat se cunosc. Dupa o perioada femeia ramane insarcinata si face o fetita. Femeia si barbatul nu sunt casatoriti legal. Fetita este ... (vezi toată discuția)
Obtinerea custodiei unui minor lorenarebeca lorenarebeca doresc obtinerea custodia ficei mele minore de 3 ani fara sa ma judec cu tatal pentru ca imi imaginez ca nu are nimic impotriva sa ramana la mine .este cu mine ... (vezi toată discuția)
La cine ramane copilul? silbv silbv sunt casatorita de 2 ani in acest timp,am putut optine un credit pt prima casa,neam luat un apartament,si dupa un an a venit fetita pe lume...fata are 8 ... (vezi toată discuția)