avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu un copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu un copil minor

buna seara as avea o intrebare,cum sunt in divort cu sotia si avem o fetita de 4 ani,si procesul merge inainte pentru ca ea nu e de acord cu programul de vizita cerut de mine,fetita stand cu ea acum, dar ea nu este de acord sa imi dea fata sa ies la plimbare macar cu ea,ce se intampla daca eu ma duc si iau fetita de la gradinita si o tin la mine o zi sau doua.Precizez ca divortul este in desfasurare si ca inca nu exista un act oficial si definitiv prin care sa se spuna spre cine s-a incredintat fata.As putea fi acuzat de cine stie ce sau pana la finalul procesului avem drepturi egale asupra fetitei?Multumesc
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 21:50, 11 Noiembrie 2009
Atat timp ce fetita nu a fost incredintata unui dintre parinti printr-o hotarare judecatoreasca, ambii parinti pot sa se ocupe de cresterea si educarea minorii, iar aceasta poate sa locuiasca cu oricare dintre parinti.
Numai ca ar trebui sa aveti grija .....comportamentul parintilor sa nu dauneze fetitei.
aveti mare grija sa nu se speculeze asta in cadrul divortului in ce priveste incredintarea.parerea mea ar fi sa va luptati sa convingeti instanta sa va dea un drept de vizitare cat mai mare..
sorin77 a scris:

As putea fi acuzat de cine stie ce sau pana la finalul procesului avem drepturi egale asupra fetitei?Multumesc

Asa cum ati spus si dvs., pana la sfarsitul procesului aveti drepturi egale asupra minorei.Ar fi bine, pt linistea copilului ,sa va comportati ca si pana acum, mai ales in prezenta copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nora a plecat la munca teetw116 teetw116 Buna ziua!Nora mea plecat la munca in Germania,si chiar din prima saptamana,s-a culcat cu patronul!A urmat alti barbati,iar acum traieste cu o ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor corne_daria corne_daria buna ziua .un prieten are nevoie de sfatul d-voastra.prietenul este intr-un divort si ar dori ca fetita sa locuiasca cu el avand in vedere ca a divortat de ... (vezi toată discuția)