avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Extindere coama acoperis peste perete limita comuna
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Extindere coama acoperis peste perete limita comuna

Buna ziua,

Acoperisul, respectiv "fusta" acoperisului cat poate trece peste limita data de peretele comun limita de vecinatate (panta este ok spre vecin) ? Extinderea "fustei" acoperisului peste proprietatea mea fata de cum a fost (inainte era la limita peretelui), poate fi facuta fara acordul partilor?
Poate executa fara acord izolarea peretelui limita adaugand in plus 25-30 cm peste limita de vecinatate cu polistiren gros si tencuiala peste (trecand astfel peste tabla garajului meu lipit de peretele comun si incastrandu-l ) ?
Intentia vecinului a fost exprimata ca "vrea sa-mi daram garajul" - garaj lipit si existent la data cand au cumparat vecinii casa cu peretele comun.
Multumesc de raspuns!
Ultima modificare: Luni, 22 Octombrie 2018
Lucian44, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lucian44 , utilizator 16:27, 22 Octombrie 2018
Garajul este construit de peste 50 de ani, din grinzi de stejar si acoperis de tabla, cu acordul de atunci din 1963 al proprietarilor anteriori vecinului actual (acesta cumparand in anii 1985 casa cu perete comun).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, sunt proprietar din anul 1981 al unui imobil construit ... Oanenka Oanenka Bună ziua, Sunt proprietar din anul 1981 al unui imobil construit în anul 1893. Unul din pereții casei mele, cel fără ferestre, a făcut corp comun, prin ... (vezi toată discuția)
Izolatie polistiren, casa intra pe terenul vecinului stefanp2803 stefanp2803 Buna ziua, Am autorizatie de consolidare si extindere pentru o casa in Bucuresti. Casa are 2 pereti construiti pe limita de proprietate (lateral-stanga si ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinul lucia58 lucia58 Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac.ocuiesc in casa parinilor mei care sunt decedati ,casa cand a fost cumparata de parintii mei avea unul din pereti comun cu un ... (vezi toată discuția)