Sunt tata, iar in urma divortului am obtinut custodia copiilor, o fata si un baiat. Acum, fata, la varsta de 15 ani si jumatate a ales sa mearga sa locuiasca cu mama ei. Pensia alimentara imi este trimisa lunar intr-un cont, conform hotararii de divort. Fiica mea fiind la mama ei acum, as vrea sa nu-i mai fie oprita pensia din salariu, avand in vedere ca fiecare avem grija de un copil. Este posibil acest lucru fara deschiderea unui alt proces?
Domnisoarei av. Stoica Ioana.
Data fiind aceasta situatie, fata este deja acolo de cateva luni, iar mama ei se complace in aceasta situatie:ce i se retine din salariu tot ele folosesc, stau impreuna prin propria vointa si cu acordul DGASPC, DAR, EU RASPUND IN FATA LEGII PENTRU FIICA MEA, PE CARE NU O MAI POT TINE CU FORTA LANGA MINE. As putea eu in aceasta situatie sa initiez o actiune judecatoreasca prin care sa solicit incredintarea legala a fetei spre ingrijire, mamei ei... cu care este de fapt, astfel fiecare din noi avand in grija un copil si de care sa raspundem in fata legii. Daca mama fetei nu doreste sa deschida un proces, dar este de acord sa tina fata la ea (si sa raspund eu de ea!!), mi se pare normal ca eu sa pot deschide un proces in care sa solicit incredintarea fetei, mamei ei, iar eu sa raspund doar de baiat.Se poate acest lucru?
Multumesc!