avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Soțul meu (ofițer de marină) a avut asigurare de ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Soțul meu (ofițer de marină) a avut asigurare de viață atașată unui credit, dar asigurătorul refuză plata invocând clauza de teritorialitate care, ținând cont de meseria lui, nu mi se pare just să fi existat în contract. Cum pot proceda în acest caz?

Buna ziua, soțul meu, ofițer de marina, angajat al unei companii din Germania a decedat intr-un tragic accident de munca, pe nava pe care era îmbarcat în zona de ancorare a Republicii Ghana-Africa de Vest. Certificatul de deces a fost emis de un spital din Ghana. Ma confrunt cu o situatie delicata legată de un credit de nevoi personale contractat la BRD, cînd am depus cerere pt a beneficia de Asig de viata atașată creditului, efectiv pt lichidarea acestuia in baza asigurarii mi s-a spus că există clauza de teritorialitate, Asig acoperă evenimente in Romania, UE si tari membre OCDE. Din pacate Ghana nu este membra OCDE. Cum pot proceda in acest caz? Nu mi se pare just, în prisma meseriei, soțul meu putea ajunge oriunde in lumea asta. Ba mai mult, aceasta Asig de viata este obligatorie la creditul de nevoi personale la BRD. Multumesc anticipat,
Ultima modificare: Joi, 25 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: SANTIER , utilizator 09:57, 26 Octombrie 2018
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca a decedat pe nava, se considere ca a decedat pe teritoriul tarii de care apartinea respectiva nava.
Cred ca tine de dreptul transporturilor.
Ultima modificare: Vineri, 26 Octombrie 2018
3UGA, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nava este ca un consulat! Ce pavilion are arborat, al acelei țări aparține nava! Dacă avea pavilion românesc, sau orice țară Europeană se consideră teritoriu al acelei țări!

3UGA a scris:

Daca a decedat pe nava, se considere ca a decedat pe teritoriul tarii de care apartinea respectiva nava.
Cred ca tine de dreptul transporturilor.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De regula toti marinarii au asigurare obligatorie facuta de armator, Verificati si acest aspect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa in asigurari ggrama ggrama Ca si PFA pot sa prestez servicii de asigurare pentru mai multe societati de asigurare ? sau numai pentru una ? (vezi toată discuția)
Asigurare credit nevoi pers.-brd asigurari sofia1975 sofia1975 Buna ziua!As avea nevoie de un sfat din partea avizatilor.In aprilie 2010,am facut un credit de nevoi pers la brd,unde am fost practic oblig sa inchei si o ... (vezi toată discuția)
Adaugare coduri caen refuzat de onrc dyna_dyanna dyna_dyanna Buna ziua M-am intalnit cu o situatie care imi da de gandit.Va rog sa ma lamuriti. Am fost la Registrul Comertului; unde am solicitat sa imi adauge noi ... (vezi toată discuția)