avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... hotarare judecatoreasca civila
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

hotarare judecatoreasca civila

Acum e pe rol un proces de atac asupra unei donatii. Eu am primit o donatie ,concret o casa si un teren aferent casei,de la parintii mei.In acelasi act de donatie a primit o parte din teren aferent casei un frate de-al meu.Mai am si o sora care n-a dorit sa primeasca ceva.Donatia a fost facuta in anul 2009,semnata de bunicul ( a decedat in 2012),bunica,tatal meu( decedat in 2013),mama mea ,sora mea si fratele meu si desigur de mine.
Practic a fost facuta donatia de bunicul meu care ,impreuna cu bunica,erau proprietarii legali ai averii.S-a stabilit,in cuprinsul donatiei,clauza de intretinere a bunicilor de catre parintii mei si a parintilor mei de catre mine.Bunicii si parintii mei beneficiaza de uzufruct,in urma donatiei.La aceasta data locuiesc in casa donata bunica,mama si ,cu acordul meu si sora mea.Eu m-am casatorit in anul 2015,cu acte in regula si locuiesc de la acea data impreuna cu sotul meu la o departare de 600 km.,dar m-am ocupat de ingrijirea mamei mele si a bunicii prin faptul ca am mers ,impreuna cu sotul meu,periodic la casa primita prin donatie,le-am asigurat tot necesarul traiului ; incepand cu anul 2017 am observat o schimbare ,in sens negativ,a mamei ,bunicii si in special a sorei mele,care mi-au sugerat sa nu mai vin pe acolo ca au de gand sa-mi atace donatia,ca odata plecata ce pretentii mai am la acea avere.Eu n-am luat in serios ce mi-au sugerat si am mers acolo,unde am acte de proprietar prin donatia facuta.
Fratele meu a construit o vila pe terenul primit prin donatie,dar mi-a incalcat proprietatea construind si pe terenul ce-mi revine prin donatie,cu acordul bunicii si mamei mele.
In luna februarie a acestui an,mama a facut cerere de chemare in judecata,ea reclamanta eu parata,pentru spargerea donatiei si averea sa-i parvina dumneaei.Am scris parvina si nu revina pentru ca la ora actuala singurul act legal de proprietate asupra acelei averi este donatia.Mentionez faptul ca alt act de mostenire a averii cu pricina nu exista.
Foarte important este si faptul ca dupa trei sedinte de judecata nu s-a prezentat la proces nici reclamanta si niciunul din cei doi frati.Am amintit de fratii mei pentru ca ,la insistenta avocatului reclamantei,care s-a prezentat numai la o sedinta de judecata,au fost admisi ca parati in acest proces.Acum urmeaza interogatoriul reclamantei,celor doi frati,de catre mine ,care la cererea presedintelui de instanta,le voi pune intrebari, desigur daca vor veni la proces.
Va intreb ce sanse am sa castig acest proces,avand in vedere ca in perioada 2009-2015 si in continuare pana in februarie anul curent,m-am achitat de obligatia de intretinere a bunicilor,si a parintilor,am suportat singura cheltuielile de inmormantare a bunicului si tatalui meu,m-am ocupat de cele crestinesti si dupa decesul acestora.
Iar acum la proces m-am prezentat numai eu si avocatul meu.Acest din urma aspect nu are vreo influenta negativa asupra reclamantei?
Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Donație cu clauză de întreținere ''atacată''. e posibil să fie revocată? georgeconstantin georgeconstantin Am primit ca donatie de la parintii mei un imobil,in anul 2010,cu clauza de intretinere a acestora,la nevoie.Tatal a decedat,eu ocupandu-ma de inmormantarea ... (vezi toată discuția)
Donatie cu probleme pentru donatar georgeconstantin georgeconstantin Buna seara, Sotia mea are donatie pe o avere,casa de locuit si terenul aferent de aprox.250 metri patrati.Acum in acea casa locuiesc :bunica dupa mama,mama si ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire ana_panait ana_panait Sunt intr-o situatie cam incurcata si nu stiu cum sa procedez. Exista 15.000m de teren pe un titlu de proprietate pe numele bunicului dinspre tata (decedat ... (vezi toată discuția)