avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... E normal să ne trezim cu restanțe la impozite chiar ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

E normal să ne trezim cu restanțe la impozite chiar dacă am achitat integral la începutul anului anterior? Acest lucru se datorează unei majorări decise de consiliul local în martie 2017

Buna ziua,

Astazi am fost la primarie sa platesc impozitulpe anul 2018 iar surpriza mi-a fost mare cand am aflat ca am restanta plus penalizari pentru anul 2017, impozit pe care l-am platit integral in ianuarie 2017. Mi s-a spus ca s-au majorat impozitele in martie 2017 dupa o sedinta de consiliu si cam atat. Este normal asa ceva?

Multumesc,
Marius
Ultima modificare: Vineri, 26 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: florea_ctin , utilizator 23:47, 28 Octombrie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai este ceva normal in tara asta?
Nu este caz singular majorarea impozitelor in cursul anului fiscal,dar daca mai mari urbei asa considera necesar,contribuabililor le revine obligatia sa achite
Legal ,autoritatea fiscala avea obligatia sa informeze contribuabilul
Vi se va comunica ca nu ati fost informata despre majorarile survenite ,deoarece autoritatea fiscala beneficiaza de personal redus ,buget de avarie si nu a avut timp si fondurile necesare pentru redactare si comunicare impunere majorata
extraordinar, parca aiti fi chiar persoana cu care am vorbit :), multumesc!
Trebuia sa-i spuneti persoanei cu care ati vorbit sa trimita instintarea de plata impreuna cu mentiunea despre lipsurile de personal ,etc la Ministerul de Finante,Nu e vina dumneavoastra.Sau trimiteti chiar dumneavoastra.
Buna ziua.
Nu sunteti singura persoana care se confrunta cu situatii de genul mentionat.
Personal folosesc inca de la implementare sistemul online "ghiseul.ro" unde imi platesc toate taxele: impozitul, amenzi de circulatie (uneori inevitabile dat fiind ca uneori gresim), etc...
Culmea este ca figurez la impozit ca "executat judecatoresc" cu o suma de 6 RON pentru fiecare an 2013, 2015 si 2017 in total 18 RON.
Nu am platit aceasta suma (si nici nu am de gand sa o platesc) pentru simplul motiv ca este penibil sa vii sa spui ca "de fapt nu este o executare silita, ci este suma cheltuita de primarie pentru cheltuielile Postale de instiintare ca in urma deciziei consiliului local de majorare a impozitului pe anul X aveti restanta in urma recalcularii de 1,70 RON".
Serios.
Dar de cand si pana cand o primarie trimite instiintari postale pe banii contribuabilului.
Si de ce acea suma restanta enorma de 1 RON si 70 bani care oricum a fost reportata pentru urmatorul an in impozit necesita o notificare postala cu enunt de executare judecatoreasca in suma de 6 RON .... ???
Eu personal nu am gasit raspuns la asemenea idiotenie.

Si cum intr-o discutie telefonica cu un reprezentat al primariei din departamentul restante/executari judecatoresti care s-a prezentat autoritar a fi "inspector" (scuze ca spun "m-am ca_at" pe mine cand am auzit cine este) am fost blamat ca eu sunt de vina ca nu mi-am platit impozitul la timp (cu toate ca aveam chintantele doveditoare a platii in termenul limita de plata chiar si anticipat pe tot anul platit la inceput de an) si am nesimtirea sa-l deranjez telefonic (era inscris pe notificare si pe site-ul Primariei telefonul de contact), i-am transmis toate salutarile politice din aceasta vara la adresa PSD si mi-am vazut de treaba.
Nu veti ajunge la nici un numitor cu acesti incompetenti care sunt platiti din banul public.
Toate acestea se intampla la Primaria Galati, orasul unde locuiesc.
Ultima modificare: Luni, 29 Octombrie 2018
florea_ctin, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitul pe cladiri persoane fizice flendurica flendurica Buna ziua, Am un apartament (56 m²) pentru care am platit in fiecare an pana in 2011 inclusiv impozitul pe locuinta ( ~90 RON). In 2011 am avut nevoie ... (vezi toată discuția)
Impozit auto anual ionut_2005ro ionut_2005ro Buna ziua, In luna aprilie 2013 am vandut o masina, un Audi A4 cu capacitatea cilindrica 1984 cm3. Din cate am citit pe internet impozitul anual se ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in luna a 10 an 2017 am facut un imprumut la viva ... vladcarmen_77 vladcarmen_77 Buna ziua! In luna a 10 an 2017 am facut un imprumut la viva credit ifn. Am achitat cateva rate dar apoi din cauza unor pb de familie (sotul a ramas fara job, ... (vezi toată discuția)