Suntem deranjați constant de zgomotele de la repetiția unei fanfare din clădirea bisericii penticostale de lângă noi. Există o măsură legală prin care putem soluționa aceasta problemă?
Buna ziua,
Am construit o casa langa o sala de evenimente a bisericii penticostale, care ulterior s-a transformat in sala de repetitii pentru fanfara .
Cladirea respectiva Se afla la 7 metri de casa noastra, cu balcon, scara si ferestre de vedere la parter si etaj situate la 1,8 metri de gard si cu deschidere directa la domeniul nostru. Suntem deranjati constant de zgomotele care se aud in timpul repetitiilor si am dori sa stim daca exista o masura legala prin care putem solutiona aceasta problema.
@HElenab, cine a construit? Ei langa dvs sau dvs langa ei si ferestrele lor? (eu am citit primul mesaj scris de dvs) Din acest punct pleaca discutia. Nu-i puteti obliga sa-si zideasca ferestrele in aceste conditii.
Mulțumesc pentru răspuns!
Noi am construit ulterior însa terenul il aveam cu destinația de construcție anterior demarării construcției lor. Totuși, nu ne este clar cum au putut sa construiască o clădire cu balconul deasupra gardului nostru cu geamuri de vedere pe toate părțile, e practic la 30 de cm de gard si 5 m înălțime. Si atunci când construiești o clădire de evenimente publice, nu ar trebui cerut și acordul vecinilor ??.. noi locuiam pe atunci la socrii la câteva case mai încolo și ne-au întrebat doar dacă vindem terenul ..
Cand au construit ei, nu au construit o cladire pentru evenimente publice, ci doar au construit (probabil). Ulterior, au folosit-o cum au folosit-o.
Insa inainte de toate, se pune intrebarea cand au construit? Dar dvs., cand ati construit?
Nu, construcția a fost conceputa de la început cu aceasta destinație de evenimente publice în cadrul bisericii lor. Menționez ca în fata acesteia se afla biserica lor iar în acest mod ei doar și-au prelungit domeniul. Daca le-am fi vândut și noi terenul aveau o intrare și pe strada noastră și se forma un L. Noi am terminat de ridicat casa în anul 2015 iar ei au finalizat în 2013-2014.
Da, desi scurte, termenele ar putea fi o problema (pentru dvs). Nu este exclus, ca dansii sa invoce in aparare, chiar si in mod subsidiar, o servitute de vedere dobandita prin uzucapiune tabulara (ca fapt divers, trebuie sa anticipati apararile lor). Insa, pana una alta, dvs ca reclamant va revine sarcina de a face dovezile incalcarii legii sau a raporturilor de vecinatate, or nu vad pe ce v-ati putea intemeia (acum, dupa 5 ani) in conditiile in care dansii au edificat constructia in mod legal, in baza certificatului de urbanisam si a autorizatiei de construire. Eu cred ca sansele dvs (in instanta) sunt reduse, foarte reduse. Insa, consultarea unui avocat in concret, poate sa releve altceva.