avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal de contraventie nesemnat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal de contraventie nesemnat

In urma nerespectarii semnului de accesul interzis cu exceptia riveranilor, mi s-a intocmit un proces verbal de contraventie de catre un agent al politie locale, directia circulatie, care insa a omis sa semneze respectivul act. Deci nici la 'agent contstatator' si nici la 'martor' nu exista semnatura pe document. In aceste conditii, actul este sau nu lovit de nulitate? Si ce-mi recomandati: sa achit sau nu amenda? Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Octombrie 2018
chess, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 06:12, 25 Octombrie 2018
@latka, asa am inteles si eu, dar am crezut ca indrumarea fiind din partea dlui av @Kiritescu o fi vreun schepsis pe undeva la mijloc.
latka a scris:

Decizia nr. 11/2017 a ICCJ spune doar ca politistul local nu se poate substitui politistului rutier si ca are strict doar acele atributii prevazute de legea 155/2010. De aceea poate constata la fata locului o contraventie pentru acces interzis (poate legitima pe cel in culpa cf. art.20 /g) dar nu poate cere proprietarului masinii (daca nu a fost de fata ) sa comunice identitatea persoanei ce a condus acel vehicul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost amendat de politia locala! metulica metulica am fost amendat de pol locala pt oprire interzisa am contestat in instanta si am pierdut din cite stiu pol locala nu are competenta de a amenda pe oug 195/2002 ... (vezi toată discuția)
Amenda politia locala, motivarea instantei MXO95 MXO95 Pe scurt, am fost oprit de politia locala pt o presupusa circulatie pe interzis. Am fost oprit la 3 strazi distanta, masina politiei locale a venit dupa mine ... (vezi toată discuția)
Solicitare informatii pentru intocmire proces verbal sicka90 sicka90 Buna seara, Mai devreme am gasit la stergator hartia in care mi se solicita sa trimit documente pentru a-mi intocmi procesul verbal de contraventie pentru ... (vezi toată discuția)