avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... restituire teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

restituire teren

Daca o persoana dobandeste pe cale judecatoreasca dreptul de proprietate a unui teren de sub constructia altuia, ambii fiind persoane de drept privat, care este regimul juridic si variantele? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: DIANA POPESCU , Avocat 11:37, 25 Octombrie 2018
In speta devine aplicabil regimul juridic al superficiei, care vizeaza dreptul de a avea o constructie pe terenul altuia, asupra caruia superficiarul dobandeste un drept de folosinta. In acest sens, pot fi avute in vedere dispozitiile prevazute de art. 693 si urm. C civ,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat autentificat sau superficie? BratuIon BratuIon Detin un teren intravilan pe care vreau sa amplasez un SKID GPL,M-am prezentat la Primaria de domiciliu pentru a solicita un certificat de urbanism cu toate ... (vezi toată discuția)
Lnchiriere teren pe termen lung ovidium1980 ovidium1980 Buna ziua. Ma intereseaza daca o persoana fizica poate inchiria un teren altei persoane fizice, pe o perioada de 30 ani sau cat mai mult, urmand ca cel de-al ... (vezi toată discuția)
Proceduri proces drept civil aelemarac aelemarac Buna ziua, Va rog sa imi raspundeti si mie la urmatoarele intrebari: 1. Ca o sentinta (civil, fond) sa devina definitiva trebuie sa treaca 30 zile ... (vezi toată discuția)