avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Proprietate actiuni
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Proprietate actiuni

Sunt posesorul unui cerificat de actionar pentru un pachet de 40 actiuni obtinut in 1996 prin efectul legii privatizarii .
La inceput anului 2018-luna martie) am primit o Oferta Publica de Cumparare a Actiunilor de la actualul actionar majoritar (>95%).... oferta la care NU AM SUBSCRIS.
In luna octombrie am primit un mandat postal prin care imi era trimisa contravaloarea actiunilor detinute cu invocarea art.42 alin (1) Legea nr. 24/2017
INTREBARE: Este legala cumpararea in conditiile in care nu am vrut sa vand....nesubscriind la oferta de cumparare???? Poate fi invocata nerespectarea dreptului la proprietate???
Multumesc
Cel mai recent răspuns: girogibu , utilizator 15:58, 26 Octombrie 2018
Da este foarte corect. Este lege prin care actionarul majoritar care ajunge sa detina mai mult de 95% din actiunile unei firme sa faca prelare obligatorie de la actinarii minoritari
Ultima modificare: Joi, 25 Octombrie 2018
george-neagu, moderator
Ok....Puteti preciza legea (si art.)?....Multumesc!
Va rog sa cautati pe net si sa cititi art.206 din Legea nr.297/2004.
Multumesc pentru precizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare actiuni miha_mimi miha_mimi Buna ziua! Va rog daca ma puteti ajuta cu cateva sfaturi. Mama mea detinea 1000 de actiuni la o societate cunoscuta. Societatea a decis anul trecut sa faca o ... (vezi toată discuția)
Dividende de la actiuni detinute la o societate katyS katyS Pana in anul 2012 am primit dividende de la o societate in urma depunerii la o societate a cupoanelor pe care le-am primit cu totii dupa decembrie 1989. La ... (vezi toată discuția)
Cumpararea fortata a actiunilor si declaratie la anaf janinageorgescu janinageorgescu Buna seara, Ne-am pomenit zilele trecute ca primim fiecare, eu si sotul, prin postas, cate 828 lei fiecare, reprezentand \\"valoarea bruta a actiunilor\\" ... (vezi toată discuția)