avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale vanzare actiuni
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

vanzare actiuni

Buna ziua! Va rog daca ma puteti ajuta cu cateva sfaturi.
Mama mea detinea 1000 de actiuni la o societate cunoscuta. Societatea a decis anul trecut sa faca o oferta de preluare publica a actiunilor detinute de catre actionarii minoritari. Desi a fost intrebata de cateva ori daca-si da acordul in scris pentru vanzarea pachetului de actiuni mama mea a refuzat. Cu toate acestea acum, a primit banii pe aceste actiuni spunandui-se ca adunarea actionarilor a hotarat ca actiunile detinute de micii actionari sa fie obligatoriu vandute. este corect acest lucru? nu trebuia sa-si dea acordul mama mea? Ce este de facut acum?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Florian Turlete , Avocat 09:57, 26 Ianuarie 2009
Dacă sunt respectate prevederile Legii nr. 297/2004, acţionarul minoritar este obligat să vîndă acţiunile sale. Există şi o Decizie a ICCJ în acest sens: ICCJ, Secţia de contencios administrativ şi fiscal, Decizia nr. 549 din 14 februarie 2008

[ link extern ]





multumesc de ajutor.
Actiunile acestei societatii sunt tranzactionate la bursa?
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Ianuarie 2009
Florian Turlete, Avocat
presupun ca da. Mama a primit doar un mandat postal cu suma cuvenita. Cand a sunat la firma i s-a spus ca actiunile au fost vandute pt ca asa au hotarat actionarii majoritari. Nu stiu daca pot scrie numele firmei unde a detinut mama actiunile.....Este vorba de actiuni la o rafinarie.....
Da rafinariile sunt tranzactionate la bursa, in acest caz este posibil ca actionarii majoritari por forta actionarul minoritar sa vanda actiunile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate actiuni girogibu girogibu Sunt posesorul unui cerificat de actionar pentru un pachet de 40 actiuni obtinut in 1996 prin efectul legii privatizarii . La inceput anului 2018-luna ... (vezi toată discuția)
Actiuni pas - vanzare sca baloisibaloi sca baloisibaloi Detin un procent substantial de actiuni in asociatia pas care sunt achitate. Actionarul majoritar din societatea mama listata la bursa doreste achizitionarea ... (vezi toată discuția)
Cumpararea fortata a actiunilor si declaratie la anaf janinageorgescu janinageorgescu Buna seara, Ne-am pomenit zilele trecute ca primim fiecare, eu si sotul, prin postas, cate 828 lei fiecare, reprezentand \\"valoarea bruta a actiunilor\\" ... (vezi toată discuția)