avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice prevederile hg 834/2009
Discuție deschisă în Achiziţii publice

prevederile hg 834/2009

Daca un ofertant a uzat de prevederile HG 834/2009 si a depus initial o declaratie pe propria raspudere ca indeplineste criteriile de calificare sunt obligata sa-i solicit documentele edificatoare? ( mentionez ca sunt presedinta comisiei de evaluare a ofertelor depuse).

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Grigore Carmen , utilizator 15:53, 13 Noiembrie 2009
Numai daca acel ofertant este declarat castigator.
Potrivit Art. 11 alin. (4), (5), (6) din H925/2006 cu modificarile H834/2009: "(4) Pentru demonstrarea îndeplinirii criteriilor de calificare prevăzute la art. 176 din ordonanţa de urgenţă, ofertantul are dreptul de a prezenta iniţial doar o declaraţie pe propria răspundere, semnată de reprezentantul său legal, prin care confirmă că îndeplineşte cerinţele de calificare astfel cum au fost solicitate în documentaţia de atribuire. Declaraţia va fi însoţită de o anexă în care ofertantul trebuie să menţioneze succint, dar precis, modul concret de îndeplinire a respectivelor cerinţe - inclusiv, dacă au fost solicitate, diverse valori, cantităţi sau altele asemenea.
(5) În cazul în care uzează de dreptul prevăzut la alin. (4), ofertantul are obligaţia de a prezenta/completa certificatele/documentele edificatoare care probează/confirmă îndeplinirea cerinţelor de calificare, atunci când primeşte din partea autorităţii contractante o solicitare în acest sens, în termenul prevăzut în respectiva solicitare. Acest termen nu poate fi mai mic de 3 zile lucrătoare.
(6) Autoritatea contractantă trebuie să se asigure că ofertantul a cărui ofertă este declarată câştigătoare a prezentat, nu mai târziu de încheierea raportului procedurii de atribuire, certificatele/documentele prevăzute la alin. (5), acestea fiind incluse în dosarul achiziţiei publice. Dosarul achiziţiei publice trebuie să includă şi certificate/documente ale altor ofertanţi numai dacă, în cadrul procesului de evaluare, au fost adoptate decizii de respingere a respectivelor oferte care s-au bazat pe informaţiile din respectivele certificate/documente."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare art.11,alineatul(4) din hg 834/2009 irina_stirbu2000 irina_stirbu2000 Cum se procedeaza in situatia cand un ofertant prezinta la deschiderea ofertelor toate documetele solicitate pentru calificare iar altul vine cu declaratia pe ... (vezi toată discuția)
Documente calificare adibeea adibeea buna ziua referitor la documentele de calificare solicitate prin documetatie de atribuire, art. 11 din HG 925/2006, cu modificarile si completarile ... (vezi toată discuția)
Anexa 58 mirelamoldoveanu mirelamoldoveanu Ce inseamna completarea Anexei 58 conform art. 11 din HGR nr. 925/2006\\"Declaratia va fi insotita de o anexa in care ofertantul trebuie sa mentioneze succint ... (vezi toată discuția)