avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tata vrea să renunț la cota mea din moștenirea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tata vrea să renunț la cota mea din moștenirea după mama, dar eu nu sunt de acord cu asta. Cum să fac, care e procedura?

Buna ziua! Am si eu o intrebare. In luna august mama a decedat, iar acum tata ma cheama pt succesiune, dar eu nu sunt de acord cu cedarea drepturilor. Pot face acest lucru? Care e procedural? Mentionez ca mai am o sora care va semna in favoarea tatalui. Va Multumesc! Astept raspuns intru-cat suport presiunile familiei si nu stiu ce sa fac.
Ultima modificare: Luni, 29 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Anngellicca , utilizator 18:08, 7 Noiembrie 2018
Oricum tata intentioneaza sa lase totul sorei mele, stiind k eu nu semnez in favoarea sorei incearca alte cai. Eu deocamdata nu as avea nici o pretentie, doar intr-un viitor sa am aceleasi drepturi cu sora mea.
duceti-va la un notar si dati o declaratie expresa de acceptare a mostenirii in temeiul la 1108 cod ciivil. Aceasta va fi inregistrata in registrul national si indiferent daca va prezentati sau nu la dezbaterea mostenirii, ea nu va putea fi ignorata.
Si eu va sugerez sa acceptati expres la notar succesiunea, sa nu fie discutii dupa.
Dar cum as putea da o asemenea declaratie dak nu am acces la actele casei?
Si nici certificatul de deces.

Alte discuții în legătură

Procedura in cazul existentei testamentului oanalumi oanalumi Buna ziua, Inainte de a deceda, tatal meu a fost pus sa semneze un testament in fata notarului adus la spital. Inainte de a semna testamentul, a fost ... (vezi toată discuția)
Mostenire nicolettatica nicolettatica suntem doua suroi, eu am ramas (si ingrijit) parintii (mama a decedat acum 6 ani la 84 de ani, iar tata este nevazator pe linga altele..si are 90 de ani), in ... (vezi toată discuția)
Am o nelamurire va rog sa ma ajutati bellmo bellmo am o intrebare referitoare la un teren ,este al tatalui meu si el a decedat in urma cu un an de zile si am ramas eu cu mama si cu sora mea si vreau sami ... (vezi toată discuția)