Doresc sa infiintez un ONG dar nu am avut timpul necesar sa finalizez acest proces, asa ca am ajuns intr-o mare dilema.
Prelungirea valabilitatii denumirii expira pe 22 noiembrie si eu nu am nici toate documentele pregatite - contractul de comodat, certificatele fiscale, dovada patrimoniu - credeti ca ma incadrez in cele 20 de zile sa finalizez acest proces?Cam cat dureaza urmatorii pasi si daca dovada trebuie sa fie valabila in momentul inscrierii in Registrul Asociatiilor sau doar la hotararea judecatoreasca.
Daca nu ma incadrez in timp si vreau sa rezerv alta denumire apropiata( pta infiinta acelasi ONG), o pot face tot pe numele meu? Daca da, cea anterioara trebuie sa fie expirata sau pot fi in acelasi timp(cat ea mai este valabila)
Multumesc anticipat pentru ajutor, am mare nevoie!
Durata variaza (din pacate) de la o Judecatorie la alta. De exemplu la Cluj-Napoca daca dosarul este in regula si il depui luni sau marti, pe joi sau vineri e termenul de judecata, miercurea urmatoare poti ridica hotararea nedefinitivata si dupa inca o saptamana ai hotararea definitiva, extras actual din Registrul Asociatiilor si Fundatiilor si Certificat de Inscriere.... Unele intante au acceptat ca valabilitatea rezervarii denumirii sa existe la momentul inregistrarii dosarului, altele insa avand in vedere termeul legal imperativ de judecare a dosarului in 3 zile de la inregistrare (insa de multe ori nerespectat in practica) au opinat ca e un termen previzibil si scurt si deci petentul trebuie sa se organizeze in asa fel incat sa nu expire rezervarea pana cand e termeul de judecata, nu doar pana la momentul inregistrarii dosarului
Rezervare nume ong
minu
Am o intrebare. Nu pot sa depun actele pentru infiintare ONG decat in ultima sau penultima zi a expirarii [b]rezervarii denumirii[/b]. Este tarziu?
Multumesc. (vezi toată discuția)
Infiintare ong!
artemisdm
Va rog sa ma ajutati, intr-o problema! Doresc sa infiintez un ONG cu maxim 15 persoane, in domeniul social care sa functioneze in mediul rural! Care sunt pasii ... (vezi toată discuția)