Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dobandire teren prin chitanta de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dobandire teren prin chitanta de mana

Buna ziua,in 1990 bunicul meu a achizitionat un teren cu chitanta de mana facuta la primarie(dar fra nr de inreg) cu doi martori,intre timp sa eliberat titlu de proprietar dar tot pe numele celui care a vandut terenul iar acum vrea sa vanda terenul,in primi ani a fost achitat de noi impozitul dar dupa de catre ea,mentionez ca de teren ne-am folosit noi pana in prezent,este fix langa terenul unde locuil ,pe acel teren nu este construit imobil dar este muncit(cu vie,pomi fructiferi etc)ceea ce inseamna ca ne-am folosit doar noi de el.Aceea chitanta poate anula respectivul titlu de proprietar ?Cum ar trebuii sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 09:02, 30 Octombrie 2018
Acea chitanță este egala cu zero. O hartie de mana nu va putea niciodată anula un titlu de proprietate.
Cel mult, poate fi folosita ca proba in instanta.
In cazul dvs, aveti 2 variante:
1. Refaceti vânzarea, legal, la notar cu proprietarul de pe titlu.
2. Așteptați 30 de ani, apoi introduceți în instanță o acțiune pentru constatarea proprietății prin uzucapiune.
Buna seara,
Chitantele DE MANA, incheiate prin primarie, cu sau fara numar, cu sau fara stampila primariei, sunt ZERO!
Singurele acte de instrainare sunt cele incheiate la NOTAR sau PRIN INSTANTA!
Incercati sa chemati vanzatorii in instanta solicitand ca aceasta sa consdtate intervenita vanzarea avand in vedere acea chitanta.
CONTACTATI UN AVOCAT!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Colegii mei au vrut să spună că acea chianță nu are valoare contractulă întrucât contractul de vanzare cumpărare trebuie să fie îmbrăcat în formalități (inclusiv să fie autentic) ca o condiție ad validitatem însă poate fi folosită drept probă în proces, care, coroborată cu altă probe, poate să vă ajute să obțineți o soluție favorabilă urmând ca instanța să pronunțe o hotărâre ce ține loc de contract de vânzare cumpărare.
Nu așteptați să opereze nicio uzucapiune, acționați în instanță!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren manyack manyack unchiu meu ii revine 2 ha din titlu de proprietate a tatalui sau ( mostenire bunicu), printr o conjunctura acesta a incehiat in anul 2000 il vinde prin \" ... (vezi toată discuția)
Achizitie teren fara acte de proprietate eleodor-popescu eleodor-popescu Buna ziua. Doresc sa achizitionez un teren impreuna cu o casa batraneasca. Proprietarul are acte de proprietate, cadastru, doar pe o parte a terenului, mai ... (vezi toată discuția)
Valabilitate chitanta de mana dana211 dana211 Buna ziua! Este valabila o chitanta de mana pentru vanzarea unui pamant din anul 1979? (vezi toată discuția)