avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dobandire teren prin chitanta de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dobandire teren prin chitanta de mana

Buna ziua,in 1990 bunicul meu a achizitionat un teren cu chitanta de mana facuta la primarie(dar fra nr de inreg) cu doi martori,intre timp sa eliberat titlu de proprietar dar tot pe numele celui care a vandut terenul iar acum vrea sa vanda terenul,in primi ani a fost achitat de noi impozitul dar dupa de catre ea,mentionez ca de teren ne-am folosit noi pana in prezent,este fix langa terenul unde locuil ,pe acel teren nu este construit imobil dar este muncit(cu vie,pomi fructiferi etc)ceea ce inseamna ca ne-am folosit doar noi de el.Aceea chitanta poate anula respectivul titlu de proprietar ?Cum ar trebuii sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Aesr , utilizator 23:38, 17 Februarie 2024
Acea chitanță este egala cu zero. O hartie de mana nu va putea niciodată anula un titlu de proprietate.
Cel mult, poate fi folosita ca proba in instanta.
In cazul dvs, aveti 2 variante:
1. Refaceti vânzarea, legal, la notar cu proprietarul de pe titlu.
2. Așteptați 30 de ani, apoi introduceți în instanță o acțiune pentru constatarea proprietății prin uzucapiune.
Buna seara,
Chitantele DE MANA, incheiate prin primarie, cu sau fara numar, cu sau fara stampila primariei, sunt ZERO!
Singurele acte de instrainare sunt cele incheiate la NOTAR sau PRIN INSTANTA!
Incercati sa chemati vanzatorii in instanta solicitand ca aceasta sa consdtate intervenita vanzarea avand in vedere acea chitanta.
CONTACTATI UN AVOCAT!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Colegii mei au vrut să spună că acea chianță nu are valoare contractulă întrucât contractul de vanzare cumpărare trebuie să fie îmbrăcat în formalități (inclusiv să fie autentic) ca o condiție ad validitatem însă poate fi folosită drept probă în proces, care, coroborată cu altă probe, poate să vă ajute să obțineți o soluție favorabilă urmând ca instanța să pronunțe o hotărâre ce ține loc de contract de vânzare cumpărare.
Nu așteptați să opereze nicio uzucapiune, acționați în instanță!
BIU"
Buna,socrul meu a cumpărat un teren în 96 iar acum cu noile acte de cadastru la primarie sau facut titluri de proprietate noi.terenul este cumpărat cu acte de mână iar acum fata proprietarul vrea sa ne vândă din nou terenul ca practic nu sau facut acte deoarece terenul este pe bunicul ei care este decedat iar ei nu au succesiune pe teren.ce putem face


Aesr a scris:

BIU"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren manyack manyack unchiu meu ii revine 2 ha din titlu de proprietate a tatalui sau ( mostenire bunicu), printr o conjunctura acesta a incehiat in anul 2000 il vinde prin \" ... (vezi toată discuția)
Trecerea unei case pe nume...dar proprietarul nua re act de vanzare cumparare ioana_2 ioana_2 am nevoi de ajutor..vreau sa trec casa bunicilor pe numele meu,dar tin sa precizez ca nu este trecuta pe numele lor, acestia nu au un act de vanzare ... (vezi toată discuția)
Vanzare fara succesiune kike kike Dupa decesul bunicilor paternali,sotul matusii (sora tatalui meu)a vandut cu o chitanta de mana casa batraneasca.Actulii asa-zisi propietari,au construit o ... (vezi toată discuția)