avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 171 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenda penala cu amanarea aplicarii pedepsei !
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenda penala cu amanarea aplicarii pedepsei !

Buna ziua , de curand am fost judecat la jud Campina in legatura cu un dosar penal alcool la volan , avocata mea a cerut amenda penala cu amanarea aplicarii pedepsei , care credeti ca sunt sansele sa obtin aceasta sentinta avand in vedere ca am depus inscrisuri cu scrisori de recomandare si veniturile mele pe ultimul an ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Breazu92 , utilizator 21:15, 30 Octombrie 2018
0,6 in aer
1,5 prima proba sange,
1,3 a doua proba de sange.....ghinionul meu ca am fost prins la 500 de metri fata de spitalul de unde s-au recoltat probele de sange,
Multumesc.
Daca obtineti amenda penala si face parchetul apel, la CAP riscati condamnarea la inchisoare si suspendarea executarii sub supraveghere, acolo la 1,5 g/l alcool pur in sange cam astea sunt solutiile.
Asa ca, sa fiti multumit daca obtineti amenda penala si ramane asa.
Daca obtineti amanarea aplicarii pedepsei, sa fiti foarte multumit :)
Am inteles, atunci a 3-a varianta sa fie !!!

Si cu a doua sunt impacat , ce ma deranjeaza cel mai rau este ca pot abea dupa 6 luni sa dau

de permis.....iar in instanta am mentionat lucrul acesta cu tarie, ca am nevoie de permis la locul

de munca....ca o paranteza, ultima intrebare a judecatorului a fost "[Aveti nevoie la locul de

munca de permis?]"... raspunsul meu fiind evident ca DA.....

Multumesc.
De ce nu solicitati amanarea aplicarii pedepsei ?

Amanarea aplicarii pedepsei nu reprezinta o forma de condamnare.


Aceasta forma de individualizare judiciara, insa, va fi mentionata in cazierul judiciar, cazier care va fi curat in termen de doi ani, termen ce curge de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.


Nu rezulta, de asemenea, interdictii sau decaderi ce rezulta din condamnare.


Prin amanarea aplicarii pedepsei este stabilit un termen de supraveghere, pe o durata determinata, fixata de instanta de judecata, in sarcina condamnatului fiind instuite obligatii si masuri de supraveghere.


In ipoteza in care obligatiile, respectiv masurile de supraveghere sunt nesocotite, instanta de judecata poate proceda la revocarea amanarii aplicarii pedepsei, putand dispune executarea pedepsei in regim privativ de libertate.


Instanta de control judiciar poate mentine hotararea judecatoreasca , apreciind -o ca fiind legala si temeinica.


O poate infirma, dispunand suspendarea sub supraveghere a pedepsei, ca modalitate de individualizare judiciara.


Suspendarea sub supraveghere reprezinta o modalitate de individidualizare judiciara a pedepsei, o veritabila forma de condamnare.


In cazul suspendarii sub supraveghere, permisul de conducere este anulat, in mod obligatoriu.


Exista, insa, posibilitatea de a redobandi dreptul de a conduce pe drumurile publice , in termen de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.


Si in cazul suspendarii sub supraveghere sunt instituite obligatii si masuri de supraveghere.


Buna seara,
Solicitarea mea a fost amenda penala cu amanarea aplicarii pedepsei, inteleg ca in acest caz imi pot restitui permisul la 2 saptamani dupa ce ramane definitiva hotararea.
Intrebarea mea era care sunt sansele sa obtin aceasta pedeapsa, tinand cont ca se judeca la judecatoria Campina nu am avut antecedente penale, am prezentat scrisori de recomandare ca si veniturile mele pe ultimul an si am sustinut cu traie nevoia de permis pentru locul de munca....
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi-au retinut permisul pt alcool. ce pedeapsa primesc. catalinavocatnet catalinavocatnet Azi noapte am fost reținut de poliție pe un drum comunal cand întorceam masina. Cateva sute de metrii am mers ca sa o pot intoarce. Nu aveam viteza pt ca ... (vezi toată discuția)
Alcolemie la volan 0.76 mg/l in aerul expirat Adryana18 Adryana18 Buna ziua, In anul 2016 sotul meu a fost oprit de politie, conducand sub influenta alcoolului, de atunci are permisul retinut, a platit recalcularea ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis după pronunțarea sentinței: care este procedura? Radonic Radonic Am dosar penal pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice cu o alcolemie de 1.5 g/l la prima proba si 1.4 g/l la a doua proba din August 2017. Dosarul ... (vezi toată discuția)