avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1272 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Schimbare presedinte asociatie de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Schimbare presedinte asociatie de locatari

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru urmatoarea situatie

In blocul in care locuiesc, un bloc mic, 3 etaje, 4 apartamente, fostul presedinte al asociatiei a decedata anul trecut,

Momentan sunt singurl care locuieste permanent in bloc si singurul care se poate ocupa de administrarea imobilului.

Administrarea efectiva a blocului se face printr-o firma specializata (plata facturi, diverse reparatii, intretinere...etc), plata intretinerii se face prin virament bancar intr-un cont la acea firma specializata

Am fost la banca sa schimb titularul acelui cont pe numele meu si banca mi-a spus ca schimbarea presedintelui asociatiei se face la primarie si asa mai departe, nu a stiut sa imi ofere mai multe detalii...

In concluzie, va rog mult sa ma ajutati cu un sfat, care ar fi pasii de urmat sa stiu de unde incep sa fac aceasta schimbare

Multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: Traian Guranoiu , utilizator 10:22, 7 Noiembrie 2018
Eu as desfiinta asociatia daca as fi in locul dvs urmand ca proprietarii sa va imputerniceasca pt recontractarea cu furnizorii. Daca nu aveti restantieri in mod obisnuit, asociatia mai mult incurca decat descurca. Aveti topicuri pe forumul asta cu privire la desfiintare.
As renunta si la firma de administrare = bani aruncati pe fereastra pt numai 4 apartamente.

Pe de alta parte, observ ca nu sunteti la curent cu termenii si conceptele legate asociatie. Vă va lua ceva timp pana sa intelegeti tot ce trebuie. Nici nu e clar cati membri mai sunt in asociatie (daca fostul presedinte a decedat, aveti cel putin un membru mai putin). Poate alti fosti membri au vandut iar noii proprietari nu au depus cerere de adeziune la asaociatie. N-ar fi de mirare ca asociatia sa nu mai aibe decat 1-2 membri, caz in care asociatia nu mai exista de facto, trebuie doar inchisa si in acte.

Primele lucruri pe care trebuie sa le intelegeti:
- locatar inseamna chirias sau asemenea; nu mai folositi acest termen pt ca nu va intereseaza chiriasii din bloc; dvs aveti treaba doar cu proprietarii;
- asociatia este compusa din membrii asociatiei - proprietari care au semnat contractul intial de asociere (ar putea sa nu fi fost toti proprietarii); daca un proprietar a vandut sau a decedat, calitatea de membru se pierde; noul proprietar sau mostenitorii nu sunt implicit membri ai asociatiei; pot face cerere de adeziune si pot deveni membri (nu e obligatoriu).

Deci, pasul 1 este sa vedeti cine dintre actualii proprietari este membru al asociatiei. Gasiti actul de asociere initial, cautati eventualele cereri de adeziune din partea noilor proprietari (daca s-au schimbat intre timp), si vedeti cati membri mai are asociatia.

Dupa care eu as cauta un avocat sa se ocupe de desfiintarea asociatiei. Va puteti ocupa si dvs dar e mult de citit, intrebat, aflat ...

P.S. Pasul 1 e obligatoriu indiferent ce hotarati sa faceti cu asociatia, s-o mentineti si sa alegeti preedinte sau s-o desfiintati.
Ultima modificare: Marți, 6 Noiembrie 2018
CipM, utilizator
Buna dimineata

Va multumesc f mult pentru raspunsul detaliat, voi studia mai indetaliu si legea si cele scrise aici

O zi frumoasa
Traian

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prezenta la agex gambette gambette Initiatorii convocarii AGEx in conditiile in care asociatia nu are conducere adica min.20% din nr. membrilor asociatiei de proprietari au obligatia de a fi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa-mi permiteti sa va prezint o speta. in blocul ... hamamet hamamet Buna ziua, Va rog sa-mi permiteti sa va prezint o speta. In blocul in care locuiesc, in cadrul Adunarii Generale pt. alegerea unui nou Presedinte si a unui ... (vezi toată discuția)
Convocare adunare generala asociatie proprietari buna ziua, pentru ... alex5 alex5 convocare adunare generala asociatie proprietari buna ziua, pentru convocare unei adunari generala a unei asociatie proprietari, trebuie convocati doar ... (vezi toată discuția)