avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... O asociatie non-profit poate beneficia de subventiile ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

O asociatie non-profit poate beneficia de subventiile de la somaj pentru incadrarea in munca a unui absolvent/tanar marginalizat ?

Buna ziua,
Asociatia noastra este specializata in insertia profesionala a tinerilor aflati in dificultate. Totusi ni se spune ca fiind asociatie nu putem beneficia de subventii/facilitatile acordate angajatorilor la incadrarea in munca a unui absolvent/tanar marginalizat, deoarece ar fi un risc de dubla finantare. Oare ne puteti lamuri pe ce baza legala suntem exclusi de aceste facilitati ?
Va multumesc !
Ultima modificare: Miercuri, 31 Octombrie 2018
freres-europa, utilizator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 18:40, 7 Noiembrie 2018
Si ONG-urile pot fi angajatori, deci daca linia specifica de finantare (din fonduri publice nationale sau UE sau alte surse....) nu prevede in mod expres ca eligibile sunt numai societati functionand pe Legea 31 / 1990 sunt si ONG-urile eligibile. Principiul evitarii dublei finantari publice nu e legat de forma juridica - si daca esti firma nu e ok ca pentru acelasi proiect sa primesti subventii din doua programe de finantare diferite - de obicei in ghidurile de finantare sunt prevederi exprese in acest sens

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Finalitate colaborare cu administratia judeteana acmilan acmilan Buna ziua, Mi s-a oferit ocazia de a primi finantare de la consiliul judetean pentru a dezvolta proiecte culturale in orasul meu, adica sa organizez ... (vezi toată discuția)
Pf/ong/sc pentru grant european - care ar fi mai usor si ce include? Fovas Denis Fovas Denis Salut, dorim sa initiem un proiect bazat pe informarea politica a tinerilor, folosind un grant european. Acest grant se adreseaza persoanelor fizice, ... (vezi toată discuția)
Nelamurire precizari ghidul solicitantului legea 350/2005 acmilan acmilan Buna ziua, In ghidul solicitantului pentru domeniul cultura, elaborat de consiliul judetean pentru finantari nerambursabile din fonduri publice, este ... (vezi toată discuția)