avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vreau sa recuperez orele lucrate sambata si duminica ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vreau sa recuperez orele lucrate sambata si duminica dublu...se poate ?

Lucrez la o Primarie,lucrez de L-V de la 8-16. Peste o saptamana voi lucra 4 ore sambata si 4 ore duminica dar nu in fiecare weekend,la o sala de sport,voi fi un fel de casier.Ce vreau sa stiu cum voi recupera aceste ore lucrare sambata sau duminica: ma refer se poate si este legal daca lucrez 4 ore sambata ca luni sa-mi iau toata ziua libera(adica 8 ore)? sau lucrez 4 ore duminica sa stau acasa vinerea viitoare? Nu ma intereseaza sa mi se plateasca bani sau sporuri doar sa stau acasa.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:35, 31 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ordonanța de urgență nr. 90/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene

art.8
Prin derogare de la prevederile art. 21 din Legea- cadru nr. 153/2017, în anul 2018, munca suplimentară efectuată peste durata normală a timpului de lucru de către personalul din sectorul bugetar încadrat în funcții de execuție sau de conducere, precum și munca prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale și în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, în cadrul schimbului normal de lucru, se vor compensa numai cu timp liber corespunzător acestor

Daca lucrati sambata/duminica 4 ore ..... compensarea se face tot cu 4 ore, nu cu 8 ore.
aici ,dl.Florin Cioca zice ca se poate:

www.avocatnet.ro/forum/discu...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din 2009 s-a cam schimbat legislatia ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata orelor lucrate sambata si duminica Cunim Cunim Programul meu este asa: 2 zile lucrez ,8 ore, 2 zile consecutive am liber ( bugetar Dar activitatea nu poate fi intrerupta) . Evident. prind o sambata sau o ... (vezi toată discuția)
Compensare lucru în zilele de repaus săptămânal - bugetari Cocojumbo Cocojumbo Lucrez în sistemul bugetar, iar compartimentul unde îmi desfășor activitatea ( sală de spectacole) presupune munca în zilele de repaus săptămânal ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, cazul de față: - personal platit din fonduri publice (primărie). ... Argieu Argieu Bună ziua, Cazul de față: - personal platit din fonduri publice(primărie). Contract cu program 8 ore/zi, 40 ore/sapt. Luni-Vineri + 1 ... (vezi toată discuția)