avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... S-a reparat țeava comună de apă rece din ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

S-a reparat țeava comună de apă rece din apartamentul meu, dar costurile nu s-au repartizat în mod egal (eu am de plată mai mult de jumătate din sumă). Cui trebuie să mă adresez?

Buna seara o intrebare as dori sa va pun ,s-a facut o reparație țeava comuna apa rece din apartament la mine ,au venit instalatorii au reparat ,au făcut factura, a zis ca factura trebuie plătită de toate apartamentele de pe coloana blocului,toate bune până se afiseaza lista,valoarea făcuturii este de 429,lei,5 proprietari plătesc câte 34 lei,eu am 259 lei la reparatii,cică s-a făcut ședința de comitet si 170 lei plătesc cei 5 eu 259leinu inteleg de ce,pe bonul de lucru scrie clar ca se împarte la toți,este posibil asa ceva? Cui trebuie sa ma adresez?multumesc mult!
Ultima modificare: Vineri, 2 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 09:11, 5 Noiembrie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Este doar la teava comuna,m-am adresat în scris ,dar a zis ca nu am sa rezolv nimic
Daca este vorba despre defectiune la instalatie parte comuna conform dispozitii in vigoare costurile se repartizeaza in functie cota indiviza tuturor proprietarilor
Initial discutati direct cu presedintele de asociatie pentru respectarea dispozitiilor in vigoare
Daca si presedintele de asociatie intelege sa nu respecte dispozitia in vigoare,notificati oficial asociatia de proprietari cu obligatia repartizarii costurilor aferente reparatie parte comuna instalatie conform dispozitii in vigoare-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din păcate, in ultima vreme asociațiile de proprietari au început să facă tot felul.de abuzuri pentru ca oamenii cred ca pot face ce vor ei.

Problema este ca ar trebui să ajungeți la judecată cu ei.
Procesul il veti castiga daca este țeava comună dar chiar si daca au stabilit abuziv ar trebui să achitați...conform legii...

Procesul va dura câteva luni probabil.

Încercați să mergeți la primărie și poate rezolvați fără proces.
Va multumesc mult domnule avocat,o zi bună va doresc!

Alte discuții în legătură

Teava de incalzire sparta comuna (diametru de 100, din metal) deceeu deceeu Buna ziua, de cateva zile ma lupt cu presedintele/asociatia. Stau la demisol si pe tavan imi traverseaza coloana care incalzeste blocul de la centrala de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea problema: exista scurgeri ... Bucifalis Bucifalis Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema: exista scurgeri si infiltratii majore de apa si reziduuri pe palfonul wc-ului de serviciu, chiar in zona ... (vezi toată discuția)
Prejudiciu teava comuna sparta AlissaT AlissaT Buna ziua! Am neaparat nevoie de raspunsul la intrebarea: daca s-a spart o teava comuna de la baie in dreptul apartamentului meu, cine plateste reparatiile, ... (vezi toată discuția)