Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie întreținere minor

Buna dimineata! Ma confrunt cu o dilema. In situația in care tatăl beneficiază de Indemnizatie reparatorie cf. Legii 341/02004, acesta este obligat la plata pensiei de întreținere pentru minor din aceasta indemnizație (1/4 conform Hotărârii Judecătorești)?Daca da, cum poate mama, fiind parintele custodian, sa intre in posesia sumei de bani cuvenite? Va mulțumesc anticipat pentru răspunsuri.
Ultima modificare: Joi, 1 Noiembrie 2018
Ama0606, utilizator
Cel mai recent răspuns: Sobolan de tomberoane , utilizator 10:26, 1 Noiembrie 2018
Buna ziua,
Conform prevederilor art. 728 alin 7 C.Pr.Civ. aceste indemnizatii nu sunt supuse popririi.
Nu, nu este obligat decat din veniturile salariale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea341/2004 luminic luminic buna .am si eu o intrebare legata de legea 341/2004(recunostinta fata de eroi martiri si luptatorii din revolutia din 1989) stie cineva daca persoanele care ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie legea 341/2004 (revolutionari) ContSters139791 ContSters139791 buna seara am o intrebare indemnizatia conferita in baza legii 341/2004 poate fi urmarita, sau se pot pune popriri pe aceasta? Cf art 5 alin 2 din lege este ... (vezi toată discuția)
Legalitate poprire indemnizatie concediu paternal conduras conduras Buna ziua, Venitul pentru perioada concediului paternal se numeste : indemnizaţie pentru concediul paternal plătit. In acest caz, angajatorul este ... (vezi toată discuția)