avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PROCURA PENTRU SCOATEREA COPILULUI DIN TARA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PROCURA PENTRU SCOATEREA COPILULUI DIN TARA

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca in cazul in care sunt divortata,am hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila asupra coilului,adica mi-a fost incredintat mie, mai am nevoie de procura din partea tatalui pentru parasirea tarii ?
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 22:53, 12 Noiembrie 2009
Acord nu,dar ar trebui sa aveti un document prin care puteti demonstra ca ati informat tatal...o scrisoare recomandata cu confirmare de primire macar.
Vedeti la ambasada SUA pentru formalitati daca nu va solicita documente in plus.
Odata ce exista o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila , nu e necesara o procura.
Daca , insa , exista un program de vizita, e necesara o instiintare a tatalui , cu privire la deplasare, pentru a nu-i fi incalcat dreptul de vizita.
daca are drept de vizita va trebuie procura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte pentru calatorie in strainatate a unui minor maryglesnea maryglesnea Buna ziua! Va rog sa binevoiti sa ma ajutati cu informatii referitoare la iesirea din tara pentru un minor. Am o fetita de 15 ani si am divortat de tatal ei ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu un copil minor felice76 felice76 Buna ziua! As dori sa ma informati cu privire la conditiile care sunt impuse pentru iesirea din tara a unui copil minor.Precizez ca imi este incredintat ... (vezi toată discuția)
Iesire cu minor din tara- acte necesare lecsi22 lecsi22 am un copil de 3 ani nu sunt casatorita dar copilul poarta numele tatalui si al meu intrebarea este pot sa plec din tara fara o procura de la el sau am ... (vezi toată discuția)