avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical

Buna ziua.
Sint angajat in doua locuri cu contract norma intreaga la 2 locuri de munca . 1 este pe nedeterminat iar 2 este pe determinat adica învățământ de la 1. 9. 2018 la 31. 8 .2019. La locul 2 sunt in vacanta deci concediu de odihna din 29 10-2 11 . Am suferit o intervenție chirurgicală in data de 29 10 cu gândul că ma recuperez si pe 5 11 cand se termină vacanța sa fiu apt de munca dar nu mi-au scos nici ațele la operatie.doctorul mi.a dat 21 zile de concediu .eu as vrea sa duc concediul doar la locul 2 pentru ca la locul 1 am intelegere si nu imi zice nimeni nimic chiar dacă lipsesc si nu duc concediul. La locul 2 trebuie sa fiu la program si cum starea de sănătate nu îmi permite as vrea acolo sa duc concediul chiar daca nu am 6 luni vechime in munca la ei. Cum trebuie să procedez, va rog îndrumați ma.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 13:32, 2 Noiembrie 2018
Daca aveti concediu medical, atunci nu puteti lucra la nici unul dintre angajatori.

De aceea se cheama "concediu pentru incapacitate temporara de munca", deoarece nu puteti presta munca la angajator. Atunci cum puteti lucra la celalalt angajator?
Casa de sanatate poate considera ca s-a acordat in mod nejustificat concediul medical respectiv si sa va impute indemnizatia platita.

Trebuie sa duceti certificatele medicale la ambii angajatori, conform prevederilor de mai jos.

Ordinul nr.15/2018 - norme de aplicare a OUG nr.158/2005:

ART. 58
(1) Pentru persoana care se află în două sau mai multe situații dintre cele prevăzute la art. 1 alin.
(1) lit. A din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările și completările ulterioare, și care desfășoară activitatea la mai mulți angajatori, la fiecare fiind asigurată conform acestei ordonanțe de urgență, indemnizațiile se calculează și se plătesc, după caz, de fiecare angajator. În această situație primele două exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezintă spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celălalt/ceilalți angajator/angajatori se prezintă cele două exemplare în copii certificate de către medicul care a eliberat certificatul.
...
(3) Pe copiile certificate se va înscrie "Conform cu originalul" și se va aplica parafa și semnătura medicului curant, precum și, după caz, parafa și semnătura medicului șef de secție, în cazul concediului medical acordat la externare pentru o perioada mai mare de 7 zile.
(4) Persoanele prevăzute la alin. (1) și (2) au obligația respectării prevederilor art. 2.
Ultima modificare: Vineri, 2 Noiembrie 2018
ana-cer, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical Daliborka Daliborka Buna ziua, In cazul in care o persoana este angajata la o companie cu 8 ore/zi iar la alta companie cu timp partial 2ore/zi, in cazul in care este in ... (vezi toată discuția)
Certificat medical fritache fritache Buna ziua Va rog sa-mi spuneti daca in cazul in care o persoana are 2 locuri de munca, intra in concediu medical, si duce certificatul medical in original la ... (vezi toată discuția)
Concediul medical mihavisa mihavisa In cazul in care lucrezi cu contract individul de munca la doua societati (ai doua locuri de munca legale), certificatul medical se poate duce la ambele locuri ... (vezi toată discuția)