Ce articol din legea 196/2018 prevede faptul ca,incepand din toamna anului viitor asociatii de proprietari constrituite din membrii mai multor blocuri,nu mai au voie sa fie infiintate(o asociatie trebuie sa fie doar pentru un bloc sau pentru tronson)?Va multumesc cu anticipatie pentru raspuns
Autorul articolului avocatnet greseste fundamental in afirmatia "[...] (Legea nr. 196/2018) [...] prevede obligația ca în fiecare condominiu să se înființeze o asociație de proprietari,".
Infiintarea asociatiilor nu este obligatorie nici in actuala lege, am aratat chiar azi intr-un alt topic ca nici nu poate fi obligatorie.
Ce incredere sa mai am in autor ca interpreteaza corect legea sau ca poate filtra corect afirmatiile altora?!
Daca citatul e corect, personajul citat a sustinut ca "potrivit prevederilor noii legi, asociațiile de proprietari pe mai multe blocuri, [...] vor trebui să se reorganizeze la nivel de bloc, în următoarele 12 luni".
O simpla cautare in lege dupa termenul de "12 luni" conduce la art 43, 104, 106 si 107 - niciunul nu are legatura cu afirmatia de mai sus. Singura reorganizare impusa este cea a asociatiilor de locatari daca intre timp au dobandit respectivele proprietati (articol transferat din vechea lege).
Buna ziua.Imi cer scuze de deranj.Avand in vedere Pretul local al energiei termice facturate populatiei=pret productie si transport stabilit de ANRE +pret distributie-nivel subventie stabilita de autoritatile locale precum si faptul ca,TVA se modifica de la un an la altul,stiti cumva care v-a fi TVA in cazul energiei termice aplicabil cu 1 ianuarie 2019?Va multumesc cu anticipatie pentru raspuns.