avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apa pe orizontala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apa pe orizontala

Sunt tare suparata. Nu mi-a spus nimeni nimic si am vazut afisat la panou ca se opresc bani pt apa pe orizontala. Stau in Giurgiu, bloc 4/300, un bloc cu multe nereguli, cea mai mare fiind ca in urma cu 33 de ani, cei din bloc au luat din holul blocului, 3,5 m intr-o parte si tot atat in cealalta. A ramas un hol mic. Unde stau eu sunt trei usi una langa alta, iar cand ies cei din dreapta se aude in sufragerie. In dreapta usii mele este panoul de electricitate nou, pus in 2006, in stanga panoul vechi, deasupra usii trec cablurile facand legatura dintre cele doua. Nici gaze nu mi-am pus, am centrala electrica. Daca imi puneam, nu stiu unde se punea contoarul. A mai ramas o bucatica de hol, deoarece si-au inchis si pus usa si ceilalti din partea cealalta. Am facut scrisoare catre administrator ca nu sunt de acord cu apa pe orizontala, ca au luat din holul blocului si nu mai este loc de contor pt apa.
Acum intreb:
1) Eu nu doresc asa ceva, apa pe orizontala
2) Cui sa reclam luarea din holul blocului, care din mare ce era, daca mai are 3-4 m?
3) Am ajuns in acest bloc mai rau decat in epoca Ceausescu, ma obliga de 14 ani sa fac ce nu doresc.
Pot fi obligata sa pun apa pe orizontala?
4) Deasupra am vecina care de 6 ani si 4 luni nu-si repara parchetul vechi, deteriorat, de 33 ani. Reclamatii politie, am un dosar intreg, nimic!

Traiesc intr-o mare hartuiala. Eu plecam de mult din acest bloc, dar am o mama in varsta, de care am grija, care nu doreste a pleca, cum sunt cei f batrani. Si cum nu-mi ajungeau cele de dinainte, a dat si apa pe orizontala peste mine! Macar daca as putea sa fac sa nu ma mai oblige acest bloc sa fac ca la armata ce spune acest administrator, care este tartorul in acest bloc! El le scorneste pe toate. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Nivea , utilizator 01:32, 30 Iunie 2025
Nu se poate face nici in contextul in care cel care nu doreste contorizarea individuala ar fi obligat de instanta de judecata? Sa fie deschis proces civil pentru a fi obligat sa si dea acordul
Stimata doamna!
Vad ca mesajul e din 2018 dar puteti reclama oricum .
-pentru trecerea la apa pe orizontala (dovada incapabilitatii reprrezentantilor asocitiatiei care nu sunt in stare sa dea in judecata rau platnicii si a saraciei) trebuie acordurl scris al tuturor proprietarilor conform legii 241/2006 lucru pe care il stiu si cei de la apa service GIurgiu dar pe care il ignora.
Anuntati-va deasemenea co-locatarii din bloc ca la trecerea pe orizontala este obligatoriu montarea unui apometru general si tot vor fi diferente chiar daca au apometre individuale.
Legea 241/2006
[ link extern ]

Articolul 30
21) În cazul condominiilor existente, trecerea de la distribuția verticală la distribuția orizontală a apei în condominiu se face cu acordul scris al tuturor deținătorilor cu orice titlu ai spațiilor din cadrul condominiului și pe cheltuiala acestora, exprimat prin hotărârea adunării generale a asociației luată cu unanimitate de voturi, în baza unei documentații tehnico-economice întocmite în conformitate cu prevederile legale în vigoare și a autorizației de construire eliberate de autoritatea administrației publice locale.
(22) Trecerea la distribuția orizontală a apei în condominiu se face integral, pentru toate spațiile cu destinație de locuință și/sau altă destinație, fiind interzisă repartizarea consumului în ambele sisteme de distribuție.

Deasemene reclamati de pe acum la ANRSC la email reclamatii@anrsc.ro cele spuse de dumneavoastar referitor la trecere pe orizontala.
Deasemenea mentionati ca operatorul apa service Giurgiu nu respecta legea care prevede acordul scris al tuturor proprietarilor si deasemenea ca pe site-ul lor promoveaza gresit trecerea la distributia orizontala si totodata dupa niciodata nu respecta legea si nu monteaza apometru general lucru prevazut de legea 241/2006.

Legea 241/2006
[ link extern ]
art 31
(5) Indiferent de sistemul de distribuție a apei în condominiu, contractarea individuală a furnizării/prestării serviciului cu utilizatorii din condominiu se face în punctul de delimitare dintre rețeaua publică și instalația interioară a condominiului, respectiv contorul montat la branșamentul condominiului, pentru alimentarea cu apă, și căminul de racord, pentru preluarea la canalizare

Legea 241/2006
[ link extern ]

7) Principalele obligații ale operatorului în raport cu utilizatorii din condominiu în cazul încheierii de contracte individuale de furnizare/prestare a serviciului sunt:

b) să repartizeze pe fiecare unitate imobiliară consumul de apă înregistrat de contorul montat la branșamentul condominiului; diferența dintre consumul înregistrat de contorul de branșament și suma consumurilor individuale se repartizează egal pe unitate imobiliară și se facturează individual;
============================================================================

Pentru ocuparea abuziva a scpatiului comun de pe casa scarii va rugam sa reclamati acest lucru la primaria Giurgiu departamentul asociatii de proprietari si la politia locala.
Legea 196/2018

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Îmi este refuzat un branșament individual pentru apă rece; ce să fac? IonPopescu-B IonPopescu-B Bună ziua. Operatorul ( cu monopol) regional de apă din Gorj, în cârdășie cu câțiva proprietari, a modificat și înlocuit, în parte, ... (vezi toată discuția)
Numar de persoane trecute la intretinere - punct de lucru bats bats Am un pct de lucru la parterul unui imobil Care este nr de persoane pe care trebuie sa-l inregistrez la asociatie avand in vedere ca toti angajatii mei sunt ... (vezi toată discuția)