Am solicitat încetarea contractului de muncă, dar în urma discuțiilor avute cu angajatorul m-am îmbolnăvit și am intrat în concediu medical. Acum angajatorul îmi amenință medicul de familie cu instanța, ce se poate face?
Buna ziua! În data de 31.10.2018 am solicitat încetarea contractului de munca în baza art55(b) începând cu data de 06.11.2018.Surpriza, a fost refuzul și mi sa zis ca nu va lua în considerare acel act decât, dacă îl fac cu preaviz,dacă nu începând cu următoarea zi pot sa nu mai vin ca îmi va desface contractul.În urma discuției starea de sănătate sa deteriorat,am ajuns la medicul de familie dureri abdominale și scaune moi,posibile făcute pe fond de stres,acest mi-a dat CM 5 zile.Am anunțat angajatul de faptul ca am CM și ca îl voi aduce în cursul zilei de 01.11.2018,Ajunsa la locul de munca, îmi este spus ca nu îmi va lua în considerare CM și ca din acea zi îmi este desfăcut CIM. Știu ca nu este normal ,am lăsat CM acolo și am zis ,ca in acest caz vom vedea ce decid cei de la ITM.În următoarea zi am fost și am depus o cerere cu cele menționate la ITM.La câteva ore ,primesc tel de la medicul de familie care îmi zice ca a fost amenințat de către angajator ca va fii dat în judecata!....va dați seama ca din ce râu îmi era ,mi sa făcut și mai râu și a doua zi am ajuns la camera de garda .Încă nu îmi revin și nu știu ce este de făcut find prima data în 19 ani de munca când pățesc asa cu un asemenea angajator. Mulțumesc!