avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Data incetare CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Data incetare CIM

Ne aflam in urmatoarea situatie: un salariat a intervenit cu CM din ziua incetarii CIM. Am modificat data de incetare cu ultima zi a CM dar vine cu un alt CM si anunta CM in continuare . Cum procedam?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters147006 , utilizator 20:36, 12 Aprilie 2014
Cu ce articol se dorea incetarea c.i.m.?
61(a) din Codul Muncii. Intrebam cum va suna decizia privind modificarea datei de incetare a CIM in situatia in care nu stim exact data incetarii incapacitatii de munca .
Am inteles ce doreati dvs sa intrebati , dar nu exista un tipizat pentru o astfel de decizie. Iar daca era vorba despre o incetare de drept a c.i.m., atunci nu mai era necesara modiifcarea datei de incetare a c.i.m.

Se emite o decizie de revocare a deciziei de incetare a c.i.m., motivata in drept si de prevederile art.49 alin.6 C.mun.
in care sa precizam ca incheierea CIM este suspendata pana la incetarea incapacitatii de munca, prin urmare data incetarii sa fie urmatoarea zi dupa incetarea incap. de munca? se poate asa fara a da o data exacta?
In cazul concedierii disciplinare, CIM inceteaza la data comunicarii deciziei de sanctionare disciplinara (data confirmarii de primire sau data luarii la cunostinta daca a semnat-o).
Daca intre timp a intervenit o cauza de suspendare de drept a CIM, atunci data incetarii se proroga pana la data incetarii acelei cauze de suspendare.

Alte discuții în legătură

Concedierea salariatilor din motive ce tin ...... iriiri iriiri Buna ziua Am o mica problema cu privire la concedierea colectiva In situatia in care am un salariat care se afla in CFP, avind contractul de munca ... (vezi toată discuția)
Desfacerea disciplinara a cim ancabanciu ancabanciu Buna ziua. Daca un salariat a savarsit abateri disciplinare in mod repetat, consum de bauturi alcoolice in timpul programului, scandal, lovirea unei colege, ... (vezi toată discuția)
Se poate incheia act aditional la un contract individual de munca ... olga.bejat olga.bejat Se poate incheia act aditional la un contract individual de munca privind modificarea salariului, pe perioada incapacitatii temporare de munca a salariatului ... (vezi toată discuția)