avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul refuza incheierea CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul refuza incheierea CIM

Buna seara,
Am dat concurs pentru un post de instalator instalatii tehnico -sanitare la o institutie de stat. Cerintele postului au fost : atestat instalator, competente sudura autogena si 6 ani vechime in specialitate. La depunerea dosarului am prezenta o adeverinta din care reiesea ca am desfasurat activitate de instalator la fostul loc de mnca. Am obtinut postul, dar mi se refuza incheierea CIM intrucat conform extrasului din Revisal la fostul loc de munca eu am fost incadrat ca si lacatus mecanic. Mentionez ca desi inadrarea era de lacatus mecanic, eu faceam parte de instalatii. Am fost incadrat asa findca acesta era singurul post liber din organigrama firmei. In adeverinta primita de la fostul loc de munca, dupa extrasul din revisal, este mentionat si faptul ca am defasurat si activitate de instalator. Cum pot dovedi experienta daca eu am o alta incadrare? Pot refuza sa inchee CIM? Mi-au dat termen pana joi dupa care scot din nou postul la concurs. Ma poate sfatui cineva? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:36, 6 Noiembrie 2018
Nu pot refuza încheierea contractului, dar îl pot încheia și apoi înceta în baza art.31 alin.3 C.mun.

Extrasul revisal nu este un act cu valoare juridica foarte mare, chiar dacă legea nu este destul de clara în acest sens.

Solicitați fostului angajator sa va elibereze o copie conform cu originalul de pe fisa postului unde aveți inserate atribuțiile de instalator plus o adeverîntâ care sa ateste activitatea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abilitare serviciu extern de prevenire si protectie Florin-Galati Florin-Galati Buna ziua, Va solicit sprijinul pentru urmatoarea situatie. De curand mi-am infintat I.I. cu cod CAEN 7490, dar pentru a obtine abilitaea serviciu extern de ... (vezi toată discuția)
Extras revisal silviustratulat silviustratulat Doresc sa ma inscriu la un concurs pentru ocuparea unui anumit post si angajatorul imi solicita extras Revisal. Cum il pot obtine? Mentionez ca am o adeverinta ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca cruceru1981 cruceru1981 Am aflat de curand ca de ceva timp au avut loc modificari la contractul meu de munca fara a lua la cunostiinta. As dori sa merg la ITM pentru a solicita un ... (vezi toată discuția)