avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract individual de munca

Am aflat de curand ca de ceva timp au avut loc modificari la contractul meu de munca fara a lua la cunostiinta. As dori sa merg la ITM pentru a solicita un extras REVISAL de la data angajarii si pana in prezent. As dori sa stiu ce anume sa cer si daca este posibil sa-l primesc fara modificarile facute ,adica pe scurt ,daca este posibil sa musamalizeze acel extras pentru a nu avea eu dovada. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:51, 26 Martie 2018
Nu se poate primi un extras REVISAL de la ITM cu datele cum doriti dvs.

Incepand cu 19.12.2017,
in situația în care angajatorul se află în imposibilitatea de a elibera un extras din registru, salariatul/fostul salariat poate solicita inspectoratului teritorial de muncă eliberarea unui extras din registru din care să rezulte activitatea desfășurată la acesta, în calitate de salariat. Inspectoratul teritorial de muncă în cauză eliberează documentul, în baza registrului electronic transmis de angajator, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.
(art.7 alin.8 din HG 905/2017)

In schimb, la solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligați să îi elibereze acestuia un extras din registru, datat și certificat pentru conformitate, sau o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, astfel cum rezultă din registru și din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării. (art.7 alin.6 din HG 905/2017)

Refuzul angajatorului de a va elibera un asfel de document poate fi sesizat ITM-ului.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Martie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Din ce primesc de la ITM nu reiese incadrarea pe care am fost angajat si pe ce incadrare sunt in prezent ?
Reiese doar data angajarii si functia pe care o aveti in prezent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revisal Ioana.albu Ioana.albu Buna ziua! Vă deranjez cu o întrebare. Doresc sa particip la un concurs pentru ocuparea unui post la stat, dar pentru dosar am nevoie de revisal. Cum il pot ... (vezi toată discuția)
Buna , daca vreau sa fac cerere la itm pentru un extras revisal ... AnaMaria08M AnaMaria08M Buna , Daca vreau sa fac cerere la ITM pentru un extras revisal in calitate de angajat oare îl pot trimi? Din informațiile găsite n-am inteles exact dacă ... (vezi toată discuția)
Verificare contract de angajare gina andrei gina andrei buna seara. in luna august 2017 , pe 8, m-am angajat la profi in functia de casier . acum vreau sa fac o rata pt electrocasnice si la o cautare anaf in baza ... (vezi toată discuția)