avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Voluntariat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Voluntariat

Bună seara!
La ce spital pot să fac voluntariat ca asistent medical în București? Cum procedez în vederea acestui lucru? Unde mă pot informa și la cine să apelez? Mulțumesc
Ultima modificare: Marți, 6 Noiembrie 2018
Lidi1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:59, 7 Noiembrie 2018
Voluntariatul se poate efectua la o persoana juridica de drept public sau de drept privat, fara scop lucrativ, care organizeaza si administreaza activitati de voluntariat.

Voluntariatul se desfasoara pe baza unui contract incheiat in forma scrisa, in limba romana, intre voluntar si organizatia-gazda. Obligatia de incheiere a contractului de voluntariat in forma scrisa revine organizatiei-gazda. Forma scrisa este obligatorie pentru incheierea valabila a contractului.

Activitatea de interes public reprezinta activitatea desfasurata in domenii {{precum:}} arta si cultura, sportul si recreerea, educatia si cercetarea, protectia mediului, sanatatea, asistenta sociala, religia, activismul civic, drepturile omului, ajutorul umanitar si/sau filantropic, dezvoltarea comunitara, dezvoltarea sociala.

In speta, se poate desfasura activitate de voluntariat intr-un spital de stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de voluntariat Madalina0808 Madalina0808 Buna ziua, Se poate incheia un contract de voluntariat intre un medic (kinetoterapeut mai exact) si o clinica medicala de recuperare? Poate exista ... (vezi toată discuția)
Voluntariat elena-f-b elena-f-b Buna ziua, Firma noastra incheie contracte de voluntariat ptr. formare de personal si as vrea sa stiu daca exista o posibilitate legala de a-i obliga cumva ... (vezi toată discuția)
Activitate de voluntariat reszeghtunde reszeghtunde Buna ziua! La un cabinet de medicina de familie in ce conditii poate lucra o persoana ca voluntar? Nu este angajata in alta parte, are diploma de asistent ... (vezi toată discuția)