avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 269 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contract de munca pe perioada determinata, in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contract de munca pe perioada determinata, in invatamant

Buna ziua. Incepand cu data de 1 septembrie sunt angajata la o unitate de invatamant, ca suplinitor necalificat,cu contract pana la 31 august 2019, pe un post unde titularul are luata detasare in alt oras. De curand am aflat ca sunt insarcinata in 7 saptamani dar si ca exista posibilitatea de a se intoarce titularul pe post. Stiu ca exista o lege prin care femeia insarcinata este protejata la locul de munca si odata ce li se prezinta adeverinta in care sunt instiintati ca aceasta este insarcinata, nu au voie sa o concedieze. Va rog sa imi spuneti daca aceasta lege se aplica si in cazul meu si daca m-ar ajuta cu ceva daca as inregistra adeverinta inainte de a se intoarce titularul pe post. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:28, 8 Noiembrie 2018
Concedierea este una , iar c.i.m. poate inceta si altfel.

In cazul dvs. ,pot fi aplicabile :
art.84 C.mun.
....
(2) In cazul in care contractul individual de munca pe durata determinata este incheiat pentru a inlocui un salariat al carui contract individual de munca este suspendat, durata contractului va expira la momentul incetarii motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de munca al salariatului titular.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim la revenirea titularului de post Lavinia07 Lavinia07 Buna, sunt angajata pe perioada determinata de 24luni pe perioada suspendarii titularei de post, care este in CCC aceasta doreste sa revina la serviciu ... (vezi toată discuția)
Incetare cim Nadia Anemona Nadia Anemona Buna ziua! Va rog frumos sa-mi oferiti un raspuns pentru urmatoarea speta: sunt profesor suplinitor calificat, angajat pe perioada determinata, in locul unei ... (vezi toată discuția)
Contract de munca lyly64 lyly64 Contractul individual de muncă poate fi încheiat pentru o durată determinată numai în următoarele cazuri: Va rog, colega mea este in concediu ccc( pana ... (vezi toată discuția)