avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... actiune rrecuperare onorariu avocat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

actiune rrecuperare onorariu avocat

Carei instante ar trebui sa ma adresez pt recuparare onorariu avocat, pe cale separata?-Judecatorie sau Tribunal si as solicita si un ajutor in conceperea actiunii...multumesc!
Cel mai recent răspuns: -ELLA- , utilizator 23:38, 14 Noiembrie 2018
Cheltuielile de judecata se pot recupera pe cale separata prin intermediul actiunii in pretentii de drept comun ori pe calea cererii de valoare redusa, daca suma nu depaseste 10.000 lei.
Competenta apartine judecatoriei daca creanta nu depaseste 200.000 lei inclusiv (art 94 ncpc).
Va recomand a doua cale, merge mai repede, cererea se face pe formular special.

In acest nou proces puteti sa solicitati si sa obtineti plata de catre parata a noilor cheltuieli de judecata.
Buna seara!
Conform legislatiei si a Deciziei nr. 59/2017 privind examinarea sesizării formulate de Tribunalul București – Secția a V-a civilă în Dosarul nr. 18.858/4/2015, privind pronunțarea unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea chestiunii de drept, solicitantul cheltuielilor de judecata pe cale separata nu mai are dreptul de a primi cheltuieli de judecata cu noul dosar deoarece paratul nu este in culpa procesuala, adica nu poarta vreo vina pentru faptul ca reclamantul din prezenta cauza nu a cerut cheltuielile de judecata atunci, la procesul initial ci a dorit sa le ceara deschizand o alta actiune.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibil să obțin ajutor public judiciar pentru cheltuielile pe cale separată? dacă da, care este baza legală? GhePopescu GhePopescu Bună ziua, În urma unui proces pierdut ca reclamant, in care pârâtul solicitase cheltuieli de judecată pe cale separata, am fost chemat în judecată de ... (vezi toată discuția)
Litigii cu profesionisti greenhouse greenhouse buna seara. Am avut un contract semnat si ratificat prin plata partiala a unei parti din prima chirie . Am deschis actiune in instanta pentru reziliere prin ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru proces civil recuperare bani roxanasimona roxanasimona As avea o intrebare: tatal meu a dat o suma de bani cu imprumut si ar vrea sa stie in caz ca incepe procesul civil de recuperare prin dare in judecata, daca ... (vezi toată discuția)