avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 263 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Accident ușor pe trecerea de pietoni, după care ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Accident ușor pe trecerea de pietoni, după care victima a refuzat să fie dusă la spital iar șoferul a părăsit locul accidentului. Acum e chemat la poliție pentru declarații, ce se poate întâmpla în cel mai rău caz?

Buna ziua. Acum câteva zile , prietenul meu a accidentat usor un băiat pe trecerea de pietoni. Redusese viteza masinii, pentru ca trecea o doamna , iar băiatul a venit de nicăieri și a sărit direct in parbrizul lui.
A oprit masina, S a dat jos, a stat cu el de vb, era ok, a refuzat sa fie dus la spital deși și prietenul meu și martorii au insistat, iar copilul a cerut, oarecum indirect, bani. Prietenul meu a refuzat , și au dat mâna și au plecat. Astăzi, a fost
Chemat la poliție sa dea declarație, prostia lui fiind ca nu a raportat accidentul. Ce se poate întâmpla , in cel mai rău caz? Risca închisoarea pentru ca nu a raportat accidentul ??
Ultima modificare: Luni, 12 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 23:22, 13 Noiembrie 2018
Trebuia anuntata politia si sa astepte la locul accidentului.
Probabil o sa fie cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute si pedepsite de art. 338 c.p.
ART. 338
Părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia
(1) Părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului sau de către instructorul auto, aflat în procesul de instruire, ori de către examinatorul autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, implicat într-un accident de circulaţie, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi fapta oricărei persoane de a modifica starea locului sau de a şterge urmele accidentului de circulaţie din care a rezultat uciderea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau mai multor persoane, fără acordul echipei de cercetare la faţa locului.
(3) Nu constituie infracţiune părăsirea locului accidentului când:
a) în urma accidentului s-au produs doar pagube materiale;
b) conducătorul vehiculului, în lipsa altor mijloace de transport, transportă el însuşi persoanele rănite la cea mai apropiată unitate sanitară în măsură să acorde asistenţă medicală necesară şi la care a declarat datele personale de identitate şi numărul de înmatriculare sau înregistrare a vehiculului condus, consemnate într-un registru special, dacă se înapoiază imediat la locul accidentului;
c) conducătorul autovehiculului cu regim de circulaţie prioritară anunţă de îndată poliţia, iar după terminarea misiunii se prezintă la sediul unităţii de poliţie pe a cărei rază de competenţă s-a produs accidentul, în vederea întocmirii documentelor de constatare;
d) victima părăseşte locul faptei, iar conducătorul de vehicul anunţă imediat evenimentul la cea mai apropiată unitate de poliţie.


Pai au trecut 3 zile, el nu a anunțat poliția. Acum o sa meargă după-amiaza sa dea declarație la brigada de poliție.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Politia trebuia anuntata atunci, asa cum v-am spus. Sa isi angajeze avocat care sa il asiste la audiere. Initial o sa fie audiat in calitate de martor dar acesta calitate se poate schimba ulterior in cea de suspect.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar fi bine daca ar putea regasi martorii accidentului pt a sprijini varianta sa de aparare.
Dar nu inteleg care sunt pagubele si unde e victima. Ce se intelege prin victima?

Alte discuții în legătură

In data de 13.06.2022 la ora 18.36 ma deplasam pe strada istriei ... Bogdan.valentin@gmail.com Bogdan.valentin@gmail.com In data de 13.06.2022 la ora 18.36 ma deplasam pe strada istriei din direcția Iosif ion în direcția bd ramnicu valcea. La intersecția cu Bd ramnicu sarat ... (vezi toată discuția)
Solutionare dosar accident cu victime marius catalin marius catalin Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine daca se poate. Pe data de 23-06-2009 ma aflam la volanul masini in intersectia Iuliu Maniu cu Valea Cascadelor, ... (vezi toată discuția)
Circulatie pe contrasens si provocare accident fara coliziune directa Daniel944 Daniel944 Buna ziua! Acum cateva zile circulam regulamentar pe un drum judetean si, iesind dintr-o curba, am observat o duba care venea din sens opus pe banda ei de ... (vezi toată discuția)