avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

1 Pot face succesiunea după mama mea, doar pentru anumita proprietate sau sun obligată să fac pentru toate proprietățile pe care la deține?
2. Dacă mama a moștenit o proprietate înainte de căsătoria cu soțul ei, acesta are drept la această moștenire?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 08:02, 10 Noiembrie 2018
1. Puteti face doar după o parte din bunuri sau pe tot. Este alegerea dvs. Din punct de vedere practic este mai usor sa faceti pe tot. Pentru ca atunci cand va veti hotărî și pentru restul bunurilor, trebuie să redeschideti dosarul, să vă "întoarceți " la certificatul de mostenitor inițial, că să obțineți un supliment. Dacă între timp se împlinesc 2 ani de la deces, veti avea de platit si un impozit de 1% din masa succesorala, deci va costa mai mult. Iar daca sunt mai multi moștenitori, și mai mor dintre ei, vor mai fi și alte succesiuni de dezbătut.
2. Da, are dreptul la 1/4.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Noiembrie 2018
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre succesiune Popesku Popesku Buna seara. As avea nevoie de sprijin in urmatoarea problema : - în urma cu 10 ani tata a decedat iar până azi nu s-a facut succesiunea. Ca bunuri comune ... (vezi toată discuția)
Succesiunea asaa asaa Daca incep succesiunea pot sa o suspend (vezi toată discuția)
Drept la un bun renuntat,succesiune nicole852107 nicole852107 Buna seara,am mai pus o intrebare de genul acesta,dar raspunsurile au fost diferite,asa caci sunt in ceata :(.problema sta asa...sora mea a facut act de ... (vezi toată discuția)