avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Plafon tva pentru pfa 2018
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Plafon tva pentru pfa 2018

Buna ziua,
Care este plafonul ca un pfa sa devina platitor de tva in 2018?
Multumescc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:23, 10 Noiembrie 2018
Din codul fiscal ART. 310 - Regimul special de scutire pentru întreprinderile mici

(1) Persoana impozabilă stabilită în România conform art. 266 alin. (2) lit. a), a cărei cifră de afaceri anuală, declarată sau realizată, este inferioară plafonului de 88.500 euro, al cărui echivalent în lei se stabilește la cursul de schimb comunicat de Banca Națională a României la data aderării și se rotunjește la următoarea mie, respectiv 300.000 lei, poate aplica scutirea de taxă, denumită în continuare regim special de scutire, pentru operațiunile prevăzute la art. 268 alin. (1), cu excepția livrărilor intracomunitare de mijloace de transport noi, scutite conform art. 294 alin. (2) lit. b). Norme metodologice
La pfa cifra de afaceri cuprinde veniturile din facturile si ale documente, emise chiar daca nu au fost inca incasate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Noiembrie 2018
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe venituri independente de peste 22800 lei in cursul anului 2018. daniel222 daniel222 Citind articolul de mai jos am inteles ca pentru un venit net de peste 22800 lei provenit din activitati independente se platesc urmatoarele taxe: * 10% din ... (vezi toată discuția)
Cifra de afaceri ptr tva la intreprinderi familiale pojoga pojoga as dori sa stiu care este cifra de afeceri de la care trebuie sa incep sa platesc TVA la o intreprindere familiala? (vezi toată discuția)
Urmare a depasirii plafonului de tva intra la platitor de tva sau intra in sfera de scutiri pe tva? dialorega dialorega Buna seara, Un PFA al carui titular persoana fizica de profesie medic anestezist cu contract de prestari servicii incheiat cu spital si clinica privata ... (vezi toată discuția)