Vreau sa angajez un cetatean strain care are statut de refugiat si permis de sedere in Romania (temporar).
El a mai fost angajat cu contract de munca in Romania.
Fiind refugiat, nu este nevoie de permis de munca, insa as vrea sa stiu:
1. Este nevoie de ceva in plus fata de angajarea unui roman?
2. Fiindca permisul lui de sedere este temporar, si contractul va fi limitat pana la expirarea permisului ? (stiti cumva si in ce lege gasesc mai multe despre permisul de sedere al refugiatilor ?)
3. Daca va primi permis de sedere permanenta, poate avea cim cu durata nedeterminata?
refugiatul se poate angaja numai pentru perioada valabilitatii permisului de sedere.Reglementari :Legea nr. 290/2003, Legea nr.15 din 2 aprilie 1996
privind statutul şi regimul refugiatilor in Romania si Ordonanta nr.102 / 2000
privind statutul şi regimul refugiaţilor în România
Multumesc.
O singura mentiune am:
- L. 290/2003 este asta: LEGE nr. 290 din 27 iunie 2003
privind acordarea de despagubiri sau compensatii cetatenilor romani pentru bunurile proprietate a acestora, sechestrate, retinute sau ramase in Basarabia, Bucovina de Nord si Tinutul Herta, ca urmare a starii de razboi si a aplicarii Tratatului de Pace intre Romania si Puterile Aliate si Asociate, semnat la Paris la 10 februarie 194
- LEGE Nr. 15 din 2 aprilie 1996
(abrogat de art.42 din OTA. 102/2000)(abrogat de art.41 din OTA.R 102/2000)
privind statutul si regimul refugiatilor in Romani
- ORDONANTA nr. 102 din 31 august 2000(*republicata*)
(abrogat de art.152 din LEGE 122/2006)
privind statutul si regimul refugiatilor in Romania
Cu multumiri si cu tot respectul, 105/1992 nu ma ajuta deloc.
Intrebarea mea este de detaliu, si se poate rezuma la:
Unde gasesc (in legi in vigoare) legatura intre dreptul de sedere concretizat in permisul de sedere si dreptul de a munci concretizat in c.i.m romanesc, pentru un refugiat?
Informatii generale despre drept international privat stiu, stiu in mare si prevederile in materia angajarii strainilor, insa... Am cautat toata dimineata pe site-urile oficiale (MAI, ITM, autoritati pentru straini), fara rezultat (in situatia mea concreta), de aceea va cer ajutorul!
Va multumesc!