avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tatal minorului ne deranjeaza, venind noaptea peste ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tatal minorului ne deranjeaza, venind noaptea peste noi, in casa parinteasca, ma ameninta, agreseaza verbal, fizic,etc. Eu nu vreau sa ii fac rau si la politie e inutil sa ma mai duc. Daca cer judecatorului sa scrie pe hotarare "sa vina la copil, numai c

Buna dimineata! Tatal copilului ne deranjeaza, vine noaptea peste noi, ma ameninta, m-a palmuit in fata minorului, etc. El spune ca eu nu sunt proprietara aici si ca atata timp cat mama mea ii da voie sa vina si nu ii zice sa plece, el va continua sa vina"! Ca el da pensie si ca are drepturi, etc. Mi-a speriat si baiatul de 12 ani. Pe copil nu il bate, probabil ca ii e teama ca l-as putea baga la puscarie, etc. Eu nu vreau sa ii fac rau, ca e tatal copilului meu! Politia nu m-ar putea ajuta cu nimic, cu ce m-ar ajuta, ca i-ar da o amenda si el ar veni din nou?... Eu vreau sa stiu daca as cere judecatorului sa scrie pe hotarare " sa vina sa vada copilul, numai cu acordul meu", m-ar putea ajuta mai mult? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 08:43, 14 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti cum sa cereti asa ceva. Ce se poate stabili este un program strict, de exemplu, in zilele cutare si cutare. de la ora x la ora y. Altfel, nu.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Instanta de judecata nu poate pronunta hotarari astfel cum dorim/visam noi ci numai conform legii.Puteti solicita emitere ordin protectie,anuntati politia la fiecare incident,formulati plangeri penale etc.Doar de dvs depinde sa nu mai acceptati abuzurile si sa renuntati la mentalitatea de victima,nu I vteau raul,nu I face nimic politia etc.
Mulțumesc! Pentru că am sunat in acea noapte la politie si in loc sa mă ajute, politia locala s-a supărat tot pe mine și doar mi-a cerut să îmi trimit copilul sa se uite de tatăl lui prin curte și atât! De aceea am fost și pălmuită, că m-a auzit că l-am parat la politie! Apoi politia mi-a zis sa vin a doua zi la sectie, sa fac plângere! Apoi tatăl copilului tot a revenit, sarind gardul! In fine, apoi l-a luat pe băiat în brațe și ne-a jurat că "nu ne mai bate"! M-a amenințat că "mă trimite în rai daca îl bag "nevinovat" la pușcărie!.... In fine, am mai fost la poliție și în urma cu câțiva ani și poliția, in afara că i-a pus în vedere, sa nu mai vina fara acordul meu, nu i-a făcut nimic! / Mama nu mai vrea sa se bage și să meargă la politie. Singurul martor e copilul!
Ultima modificare: Marți, 13 Noiembrie 2018
alexandra_campeanu, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ordinul de protecţie se materializează într-o hotărâre judecătorească dată în regim de urgenţă, în camera de consiliu, cu citarea părţilor, prin care persoanele care sunt victime ale violenţei în familie pot beneficia de protecţie în scopul garantării integrităţii şi libertăţii personale, atât fizice cât şi psihice, faţă de agresor.


În acest caz, cercul în care victima şi agresorul se încadrează este unul prestabilit, calificat de legiuitor sub noţiunea de „membru de familie”, fără însă a stabili limitativ aplicabilitatea ordinului de protecţie la cadrul familial aşa cum a fost stabilit de legea civilă în genere, ci la un cadru extins ce are în vedere persoane care convieţuiesc.

Condiţii de admisibilitate a emiterii ordinului de protecţie

Din textul art. 23 alin. (1) din Legea nr. 117/2003, în vederea emiterii ordinului de protecţie trebuie să existe următoarele condiţii:

a) Existenţa cererii persoanei a cărei viaţă, integritate fizică ori psihică sau a cărei libertate este pusă în pericol;

Cererea pentru emiterea ordinului de protecţie poate fi introdusă atât de victimă personal, cât şi prin reprezentantul legal.

Potrivit alin. (3) al art. 25 din lege, cererea poate fi introdusă în numele victimei şi de procuror, de reprezentantul autorităţii sau structurii competente, la nivelul unităţii administrativ-teritoriale, cu atribuţii în materia protecţiei victimelor violenţei în familie, ori de către reprezentantul oricăruia dintre furnizorii de servicii sociale în domeniul prevenirii şi combaterii violenţei în familie, acreditaţi conform legii, cu acordul victimei.

b) Să existe o stare de pericol;

Considerăm că existenţa cererii trebuie să se întemeieze pe însăşi existenţa stării de pericol ce poate aduce atingere vieţii, integrităţii fizice ori psihice sau a libertăţii persoanei ceea ce justifică urgenţa ca şi condiţie de admisibilitate în materia ordonanţei preşedinţiale.

Caracterul de urgenţă – condiţie care justifică utilizarea ordinului în discuţie, procedura de judecată fiind una mai sumară şi caracterizată de celeritate.
c) Starea de pericol să fie reprezentată de existenţa unui act de violenţă;

Legea defineşte în art. 2 alin. (1) înţelesul juridic al conceptului de violenţă în familie ca reprezentând „orice acţiune sau inacţiune intenţionată, cu excepţia acţiunilor de autoapărare ori de apărare, manifestată fizic sau verbal, săvârşită de către un membru de familie împotriva altui membru al aceleiaşi familii, care provoacă ori poate cauza un prejudiciu sau suferinţe fizice, psihice, sexuale, emoţionale ori psihologice, inclusiv ameninţarea cu asemenea acte, constrângerea sau privarea arbitrară de libertate”, pentru ca în alin. (2) al aceluiaşi articol noţiunea să se completeze dispunându-se că reprezintă violenţă în familie şi „împiedicarea femeii de a-şi exercita drepturile şi libertăţile fundamentale”.
Trebuie elaborată o strategie ă apărării în cazul dvs.
Sunt multe aspecte juridice de analizat.

Se pot gasi rezolvări dar în instanța totul este strict.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neîntelegere cu fiul vitreg ContSters304247 ContSters304247 Acum 30 de ani, când m-am recăsătorit, noua soție a venit și cu un copil de 3 ani, care i-a fost încredințat spre creștere și ... (vezi toată discuția)
Lnterdictie costeamarcel costeamarcel buna ziua sunt in divort cu sotia ,nu mai locuim impreuna avem un copil minor care locuieste la mine ,sotia locuieste la o prietena de a ei o persoana foarte ... (vezi toată discuția)
Ordin de restrictie, conditii de admisibilitate 2cool4school 2cool4school Buna seara, puteti sa-mi spuneti ,va rog, care sunt conditiile de admisibilitate pentru instituirea unui ordin de restrictie? (vezi toată discuția)