avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... renuntare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

renuntare

Am un apel suspendat(avocatul nu se mai prezinta si nu-mi mai raspunde la tel) judecatorul nu vrea sa stabileasca o taxa de repunere pe rol.partea parata are si ea depus apel :
1 nu stiu care dintre apeluri este suspendat
2 as dori sa renunt la apel cum sa procedez
3 care ar fi continuarea procesului?
Cel mai recent răspuns: virtual72001 , utilizator 16:04, 19 Noiembrie 2018
Care e motivul pentru care s-a dispus suspendarea cauzei, neprezentarea partilor?

1. Verificati pe portal intai sa vedeti sigur in ce stadiu se afla dosarul;
2. Daca dosarul e suspendat amandoua "apelurile sunt suspendate";
3. Repuneti pe rol dosar si apoi depuneti cerere de renuntare la apel;
4. Pentru continuarea dosarului, depuneti cerere de repunere pe rol si achitati jumatate din taxa de timbru achitata in faza procesuala a apelului.
Ultima modificare: Marți, 13 Noiembrie 2018
Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine, Avocat
Multumesc! Daca se aproba renuntarea la apelul meu, apelul lui ramane suspendat? Si daca da cand se pronunta instanta daca el nu solicita repunere pe rol (lipsa bani de taxa).
Ultima modificare: Miercuri, 14 Noiembrie 2018
virtual72001, utilizator
Buna ziua,

Care a fost motivul pentru care s-a dispus suspendarea? Neprezentare parti/neindeplinirea obligatiilor stabilite in sarcina dumneavoastra sau a partii adeverse?

fara sa stiu acest aspect sunt multe variabile si nu va pot da un raspuns clar.

In principiu pentru neprezentarea partilor, oricare dintre parti poate solicita repunerea pe rol. Daca nu se solicita in termen de 6 luni repunerea pe rol, se perima dosarul, amandoua apelurile.

Daca il repuneti pe rol, da, se repune pe rol si apelul adversarului,

Lipsa taxa timbru, va referiti pt apel sau repunere pe rol? (eu inteleg ca pt repunere pe rol) Pentru apel, sanctiunea e anularea apelului, pentru repunere pe rol, daca solicitati dumneavoastra, cealalalta parte nu mai plateste.
suspendare pentru neprezentarea partilor. partii adverse i s-a pus in vedere sa plateasca taxa timbraj si evaluare bunuri pe care doreste sa le introduca in partaj in vederea stabilirii taxei 9in doua termene succesive nu a prezentat nimic ,terenul pe care doreste sa-l introduca este dintrun titlu de propietate cu mai multi propietari pe el si nu s-a iesit in indiviziune. mie nu mi-a fixat inca taxa de repunere pe rol.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea cererii de divort vio_georgescu vio_georgescu In urma 10 zile am inaintat cererea de divort in urma supararii provocate de sotul meu Sotul meu i-mi cere acum cand a aflat sa-i mai dau o sansa avand un ... (vezi toată discuția)
Succesiune mediere ana cata ana cata Pe rolul instantei se afla un dosar de succesiune. Se doreste incheierea unei tranzactii.A fost suspendat fata de lipsa partilor.Se depune cerere de repunere ... (vezi toată discuția)
Actiune suspendata ContSters257745 ContSters257745 Buna ziua! Am o actiune pe fond care a fost suspendata pana la obtinerea unei irevocabilitati intr-o cauza/actiune conexa. Intre timp aceasta irevocabilitate ... (vezi toată discuția)