avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... actiune suspendata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

actiune suspendata

Buna ziua!
Am o actiune pe fond care a fost suspendata pana la obtinerea unei irevocabilitati intr-o cauza/actiune conexa. Intre timp aceasta irevocabilitate (prin judecarea recursului aferent) s-a obtinut. Exista vreo obligatie din partea mea de a continua actiunea suspendata? Mentionez ca nu as mai avea interes in continuarea actiunii suspendate intrucat hotararea irevocabila asteptata nu imi este favorabila.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 06:03, 3 Decembrie 2012
aveti obligatia sa repuneti cauza pe rol
Daca nu o repuneti dvs. pe rol si nici partea adversa, dupa un an de suspendare, dosarul acela se va perima, adica se considera ca nu a existat niciodata.
ce calitate aveti in dosarul suspendat?
alv84, sunt petent.
shomo a scris:

... nu as mai avea interes in continuarea actiunii suspendate


Simplu: daca aveti interes, solicitati reluarea judecatii, daca nu aveti interes, lasati-o asa.

Judecata se reia la cererea partii interesate. (interesat ar putea fi adversarul dvs.)

Nu e nimeni obligat sa ceara repunerea pe rol! O astfel de idee contrazice nu numai textul legii de procedura, dar si ... logica. Cum sa fie cineva obligat la repunerea pe rol a unei pricini, daca legea prevede ce se intampla (perimare) cand e lasata in nelucrare!? In functie de imprejurari, cineva ar putea avea chiar interesul constatarii perimarii (si nicidecum al repunerii pe rol).


Ultima modificare: Luni, 3 Decembrie 2012
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repunere pe rol mariazet45 mariazet45 buna ziua ,in anul 2010 luna noiembrie ziua 9 a fost suspendata o cauza dintr un proces de stabilire paternitate declinare ,am primit hotarare judecatoreasca ... (vezi toată discuția)
Cauzã suspendatã în recurs, autoritate de lucru judecat ContSters288161 ContSters288161 buna seara , Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema .Am un contract de v-c cu clauza de intretinere care a fost atacat la fond .Instanta a respins ... (vezi toată discuția)
Repunere pe rol, termen de perimare DUNIC DUNIC Buna seara Rog sa fiu ajutat in deslusirea urmatoarei situatii: intr-un dosar judecat dupa vechiul COD (dasarul A), s-a pronuntat Decizia in RECURS. De 5 luni ... (vezi toată discuția)