avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Consultanta pentru inceperea unei mici afaceri
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Consultanta pentru inceperea unei mici afaceri

As avea nevoie sa stiu unde sa ma adresez pentru a obtine consiliere in demararea unei mici afaceri atat pentru alegerea formei juridice ( nu stiu daca este corecta exprimarea) cat si in ceea ce priveste orientarea catre una dintre ideile pe care le am , primii pasi in intocmirea unui plan de afaceri ( mai stiu cate ceva dar nu destul) , capcanele care se pot ivi in derulare etc.
Ma intereseaza in prima faza , un centru de consultanta gratuit , unde se poate adresa orice persoana care nu-si poate incepe o activitate privata cheltuind de la inceput sume mari pentru consiliere. In anii 90 existau astfel de centre , mai exista ?
Multumesc .
Cel mai recent răspuns: gabriella1065 , utilizator 11:29, 13 Noiembrie 2009
Agentia Nationala pentru ocuparea fortei de munca (ANOFM) a publicat urmatoarele
"Consultanta pentru inceperea unei afaceri (conform art. 71 din legea 76)

* Pentru someri

Consultanta si asistenta pentru începerea unei activitati independente sau pentru initierea unei afaceri se acorda, la cerere, persoanelor în cautarea unui loc de munca, sub forma de servicii juridice, de marketing, financiare, metode si tehnici eficiente de management si alte servicii de consultanta. Aceste servicii pot fi realizate de agentiile pentru ocuparea fortei de munca sau, dupa caz, de firme private, organizatii profesionale, fundatii si asociatii specializate în aceste domenii, cu care agentiile încheie contracte. Serviciile se acorda, gratuit, o singura data, pentru fiecare perioada în care persoanele beneficiaza de in-demnizatii de somaj.

* Pentru studenti


Se acorda, in regim de gratuitate, servicii de consultanta si asistenta pentru inceperea unei activitati independente sau pentru initierea unei afaceri studentilor care solicita credite cu dobanda avantajoasa din bugetul asigurarilor pentru somaj. In acest fel, studentii beneficiaza de consultanta gratuita sub forma de servicii juridice, de marketing, financiare, metode si tehnici eficiente de management si alte servicii de consultanta.

Pentru a beneficia de serviciile noastre,
adresati-va agentiilor teritoriale pentru ocuparea fortei de munca "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiez de somaj si vreau sa deschid o intreprindere individuala kremat kremat Buna ziua, Sunt in somaj si vreau sa deschid o Intreprindere Individuala cu domeniul de activitate Service IT. Intrebarea mea este: Beneficiez de anumite ... (vezi toată discuția)
Ce beneficii am daca incep o afacere pe cont propriu in perioada in care sunt somer? gheorgheflorin gheorgheflorin Buna ziua, ce beneficiu am daca incep o afacere pe cont propriu in perioada in care sunt somer ? multumesc (vezi toată discuția)