avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... În ce limbă am voie să vorbesc la locul de muncă?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

În ce limbă am voie să vorbesc la locul de muncă?

Astăzi la locul de muncă m-am întâlnit cu o colegă care a demisionat și era prezentă în magazin ca și clientă. Vorbeam în limba maghiară (suntem de naționalitate maghiară). A venit șefa și zicea că e lipsă de respect față de ea că noi două vorbim în limba maghiară când și ea este de față. I-am explicat, că era o conversație între fosta angajată și mine și că nu vorbeam nimic interesant sau nimic ce trebuia să înțeleagă și ea.
Am avut o ceartă foarte urâtă și am fost sunată de șeful cel mare, care zicea că șefa are dreptul să-mi ceară să vorbesc în limba română.
Cu colegii și clienții români vorbesc în limba româna, care nu stiu, vorbesc în engleză, nu am avut probleme cu oamenii de naționalitate diferită)
Poate să mă oblige să vorbesc în limba română? Dacă nu, unde ași putea să depun plângere? ITM-ul mă poate ajuta?
Ultima modificare: Joi, 15 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: icealinutza , utilizator 19:05, 17 Noiembrie 2018
Nu vad ce oportunitate are sesizarea ITM-ului, ci mai degraba as merge pe mana CNCD - Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării .
10 din 11 utilizatori consideră
acest răspuns util
de bun simt este ca atunci cand sunteti la munca sa vorbiti intr-o limba pe care sa o inteleaga toti colegii si sefii! mai ales cand acestia sunt de fata! cum v-ar conveni ca doua colege care desi cunosc limba romana sa vb langa dumneavoastra intr-o limba pe care nu o cunoasteti??

Din partea mea toata lumea poate sa vorbeasca in ce limba doreste, chiar daca si eu sunt de fata. Daca cineva are ceva de spus mie, atunci e util sa vorbim intr-o limba pe care cunoastem amandoi. Daca acest lucru nu este posibil, atunci ramane comunicatia non-verbala.
Eram curioasa ca ce pot face daca eram discriminata.
Primul raspuns a fost de folos, multumesc!
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
discriminata?? discriminata este doamna care trebuie sa va asculte conversatiile
intr-o limba pe care nu o intelege. conevrsatiile personale nu au loc in prezenta sefului si pe cat posibil nu la serviciu! daca totusi nu este posibil, incercati sa nu creati aparenta de barfa
Puteti sa-mi ziceti in care articol scrie ca doamna sefa era discriminata? Astept raspunsuri de la consilieri si nu de la provocatori. Intrebarea era pusa intr-un anumit topic. Asteptam ajutor. Va rog, sa-mi scrieti in privat si aceasta intrebare sa lasam pentru raspunsuri utile.

Alte discuții în legătură

Mă poate angajatorul penaliza financiar în această situație? ... Mirabela1502333955 Mirabela1502333955 Ocup un post de Customer Support în limba franceză într-o multinațională. Nu e call center. Ieri unul dintre team leaderi mă întreabă dacă vorbesc ... (vezi toată discuția)
Titularizarea în licee maghiare, interzisă românilor Gheorgheurzica Gheorgheurzica Bună seara tuturor, Nelămurirea si stupefacția mea este legată de titularizare. Aș dori tare mult să știu care este legea care permite unui ... (vezi toată discuția)
Cum pot scapa de gurile rele ale colegilor care tin de cativa ani ? Popa Laura Popa Laura Nu mai pot dace fata stresului de la serviciu din cauza colegelor care sunt mereu nemultumite de munca mea.Seful unitatii in care lucrez nu ia nuci o masura,ba ... (vezi toată discuția)