avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1392 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Plata CASS
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Plata CASS

Sunt pensoinar,dar activez si ca PFA.
De la fisc mi s-a spus ca nu trebuie sa platesc CASS-ul.
Este adevarat?
Daca da,de cand nu mai trebuie sa platesc. Am platit in toti anii de cand am iseit la pensie.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 15:35, 14 Noiembrie 2018
Apare obligativitate de a plati sau nu cass pentru un pfa nu din fatul ca sunteti sau nu penionar ci in functie de venitul net realizat in tot anul adica venitul brut incasat - chltuielile deductibile platite (fara cheltuielile cu asigurarile sociale). Daca venitul net anual al pfa este peste plafonul celor 12 salarii minime brute pe economie adica in acest an peste 22800 lei, veti plati obligatoriu cass. Altfel nu.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Noiembrie 2018
george-neagu, moderator
Va mulțumesc. Venitul depășește cei 22.800.Din venitul brut pe anii trecuți, am scăzut plățile pentru cass(sănătate). Am procedat corect?
Ceea ce am scris (treaba cu plafonu) este aplicabil de la 1 ianuarie 2018. Pana anul trecut erau alte conditii asa ca ceea ce a fost si ati platit, nu va mai ganditi ca nu a fost deloc gresit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce impozite platesc la pfa pensionar? VLADU IULIANA VLADU IULIANA Am pfa .sunt pensionar .am realizat pe 2018 = 160000 lei.ce impozite platesc? (vezi toată discuția)
Plata cass 2018 la un pfa paula955 paula955 Sunt PFA din 2012 si in 1.04.2018 am dobandit si calitatea de salariat. In 2018 am realizat venit net sub 22800 lei. Pentru a fi asigurat la Casa de Sanatate ... (vezi toată discuția)
Declaratie unică pentru un pfa popaica popaica Bună ziua Sunt un PFA înființat în cursul anului 2018 din aprilie. Am realizat un venit peste cel estimat inițial si peste pragul de 22800, deci am ... (vezi toată discuția)