avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salar diferentiat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salar diferentiat

Buna ziua! sunt personal contractual , arhivar mai precis si vreau sa stiu daca aceea modificare a codului muncii referitoare la salariul diferentiat se aplica si in cazul meu avand in vedere ca sunt incadrata cu studii medii dar am studii superioare in domeniul in care activez, respectiv facultatea de arhivistica! postul de arhivar nu prevede studii superioare dar se poate face transformarea sau sa fiu cumva promovata nu? in baza carei legi sau articol?sefa mea mi-a zis ca doar dupa 3 ani pe functie pot cere promovarea. Din cate stiu eu si personalului contractual i se aplica aceea promovare din debutant la gradul urmator superior , adica in cazul meu dupa 6 luni trebuia sa fiu din arhivar debutant arhivar gradul 2? mentionez ca lucrez in cadrul unei institutii care este ordonator tertiar de credite , iar ordonator secundar este inspectia muncii! ideea e ca nimeni nu imi zice in mod clar cum pot sa trec pe studii superioare!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:52, 14 Noiembrie 2018
HG 286/2011, art.41 :
Promovarea personalului contractual din sectorul bugetar în grade sau trepte profesionale se face, de regulă, pe un post vacant, iar, în situaţia în care nu există un asemenea post, se face prin transformarea postului din statul de funcţii în care acesta este încadrat într-unul de nivel imediat superior.

Promovarea într-o funcţie pentru care este prevăzut un nivel de studii superior se face numai în măsura în care conducătorul autorităţii sau instituţiei publice decide ca atribuţiile din fişa postului să fie modificate în mod corespunzător.

Legea 153/2017, art.31 alin.6 :
Promovarea în grade sau trepte profesionale imediat superioare se face din 3 în 3 ani, în funcție de performanțele profesionale individuale, apreciate cu calificativul „foarte bine“, cel puțin de două ori în ultimii 3 ani de activitate, de către comisia desemnată prin dispoziție a ordonatorului de credite bugetare, din care fac parte reprezentanții organizațiilor sindicale reprezentative la nivel de unitate sau, după caz, reprezentanții salariaților, dacă în statute sau în legi speciale nu se prevede altfel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire salariu remuss remuss Am si eu o intrebare-Care este salariul unui inspector de specialitate(studii superioare A. pub.)gradul II,gradatia 4 ,personal contractual la o primarie cu ... (vezi toată discuția)
Avansare in grad personal contractual cristinacarina cristinacarina In cazul unui post de inspector de specialitate debutant, in ce grad imediat superior poate fi transformat?Trebuie parcurse toate etapele, adica transformare ... (vezi toată discuția)
Promovare rapida personal contractual viorica1963 viorica1963 un referent cu studii superioare incadrat pe post cu studii medii poate solicita transformarea postului in studii superioare ? Daca da, in ce conditii ? (vezi toată discuția)