avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Concluzii scrise sau Note scrise
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Concluzii scrise sau Note scrise

Buna ziua,

Sunt parte parata intr-un dosar, in care, dupa un singur termen cu citare, am vazut ca s-a afisat amanare in pronuntare – din ce motiv, nu stiu. Si, de aceea, acum nu stiu daca pot sau nu sa depun concluzii scrise ori alt document, deoarece:
- Nu stiu ce s-a discutat la proces, daca partea adversa a fost prezenta, daca au fost solicitate concluzii scrise de catre judecator. Am facut cerere de judecata in lipsa si, din pacate, posibilitatile mele financiare si problemele curente imi anuleaza posibilitatea de a avea avocat. Dosarul nu l-am putut consulta dupa acest termen, pentru ca este la judecator.
- Am citit pe internet ca acele concluzii scrise trebuie depuse de reclamant sau la solicitarea instantei. Ca parte parata, de la instanta nu am primit nici o solicitare de concluzii, ce s-a discutat la fata locului nu stiu si nici de la reclamant nu am primit vreun exemplar de astfel de concluzii, pentru care sa formulez o riposta.

In raport cu situatia prezentata, am urmatoarele intrebari:
1. Ce se discuta la proces, se consemneaza si, daca as putea consulta dosarul, as lua act de aceste informatii?
2. Daca nu am fost parte prezenta la proces si nu am formulat concluzii orale, nu pot depune concluzii scrise?
3. Daca nu au fost solicitate de instanta (si nu stiu daca au fost), astfel de concluzii nu pot fi formulate si avansate decat de catre reclamant, din proprie initiativa? Partea parata nu are acest drept?
4. Daca reclamantul formuleaza, voi lua act de continutul acestora, imi este remis si mie un exemplar in timp optim, astfel incat sa pot replica? Concluziile scrise, daca sunt formulate, se emit cate una pentru fiecare parte si un exemplar pentru instanta?
5. Parte parata fiind, fara prezenta proces si fara a avea sau a cunoaste vreo solicitare a instantei de concluzii scrise ori fara a primi ceva de la reclamant, nu pot depune niciun document? Adica daca nu pot depune un document intitulat Concluzii scrise, nu as putea depune unul intitulat Note scrise, cu rol concluziv si explicativ, in raport cu tot ce s-a depus pana atunci la dosar (ce s-a discutat la termen, nu stiu)?
6. Notele scrise stiu ca se depun intr-un exemplar pentru instanta, cu cinci zile inainte de termenul fixat pentru pronuntare si nu se comunica si partii celeilalte. As depune in acelasi mod? Fara alte probe, tras linie si subliniat ce s-a declarat. Daca pot depune Concluzii, o fac dupa cum am am mentionat la punctul 4., in mai multe exemplare?
7. Exista un numar maxim de pagini pentru un astfel de document? Caci trebuie sa stiu cum il intocmesc, presupunand ca ar fi potrivit sa depun. Desi, ma tem sa nu sacai instanta, daca insist cu un astfel de document.

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Noiembrie 2018
Morgiana, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 15:00, 14 Noiembrie 2018
Buna ziua,
Puteti sa depuneti concluzii scrise intr-un exemplar fara alte acte, fara a exista nicio limita de pagini dar nu e cazul sa scrieti mii de pagini.
Atentie la termenul de depunere.
Nu aveti cum sa vedeti acum dosarul
Daca este cazul, dupa pronuntare, aveti posibilitatea unei cai de atac.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Noiembrie 2018
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Dvs cereti o adevarata consultatie aici,nu aveti o intrebare ci7.Puteti formula concluzii aveti acest drept cereti admitetea actiunii daca sunteti reclamanta ,respingerea daca sunteti parata si aduceti argumente in mod clar si pe scurt ,un judecator cu zeci de dosare pe sedinta nu sta sa citeasca foiletonul scris de parti.Succes.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Noiembrie 2018
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire asupra continutului intampinarii Morgiana Morgiana Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o nelamurire. Intreb pentru o persoana care are un proces si, pentru ca nu are bani de avocat, si-a facut singura ... (vezi toată discuția)
Raspuns la intampinare sau note si concluzii? Marius M Marius M Un prieten a chemat in judecata Casa de pensii pentru recalcularea pensiei, aratand in cerere ca aceasta institutie trebuia sa aplice din oficiu o majorare... ... (vezi toată discuția)
Urgent - cerere de precizare depusa la instanta la termen de pronuntare, admisa Krissia . Krissia . 1. Este legal ca o cerere de precizare sa fie depusa la dosar, la un termen in care instanta a ramas in pronuntare ? Si asta dupa ce anterior au mai fost ... (vezi toată discuția)