avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Urgent - Cerere de precizare depusa la instanta la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Urgent - Cerere de precizare depusa la instanta la termen de pronuntare, admisa

1. Este legal ca o cerere de precizare sa fie depusa la dosar, la un termen in care instanta a ramas in pronuntare ? Si asta dupa ce anterior au mai fost depuse numeroase alte cereri de precizare.

2. Este legal ca aceasta cerere depusa la un termen in care instanta a ramas in pronuntare sa fie si admisa de catre instanta ? :stunned:

As dori un raspuns argumentat legal va rog. Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 22 Noiembrie 2010
Krissia ., Alte profesii
Cel mai recent răspuns: Krissia . , Alte profesii 13:53, 2 Decembrie 2010
daca aveti profesiune jridica, stiti bine ce prevede legea. daca nu aveti profesiune juridica, de unde aveti siguranta ca documentul depus este o precizare ci nu concluzii sau note scrise???
Ultima modificare: Luni, 22 Noiembrie 2010
MYRA CIMPEAN , Avocat
1.Nu am profesiune juridica, dar stiu ce prevede legea, tocmai. Insa doream o confirmare de la un specialist in domeniu.

2. Stiu sigur ca este cerere de precizare si nu note scrise sau concluzii scrise pt ca intamplator stiu ce sunt acestea, iar un alt motiv este acela ca am vazut documentul , si asa scrie pe el : cerere de precizare. :stunned:

Art. 132, alin. 1 CPC "La prima zi de înfăţişare instanţa va putea da reclamantului un termen pentru întregirea sau modificarea cererii, precum şi pentru a propune noi dovezi. În acest caz, instanţa dispune amânarea pricinii şi comunicarea cererii modificate pârâtului, în vederea facerii întâmpinării".

Deci ? S-a dat o sentinta cu incalcarea procedurii nu ? Si prin urmare este lovita de nulitate ?
Ultima modificare: Luni, 22 Noiembrie 2010
Krissia ., Alte profesii
putin probabil, doar daca judecatorul era beat.
eu zic sa asteptati hotararea sa vedeti cum au fost considerate de catre instanta deoarece este posibil, desi intitulate precizare, instanta sa le fi incadrat la note scrise. nu va luati dupa titlu stati sa vedeti cum au catalogat judecatorii contintul.
sentinta nu e lovita de nulitate. insa poate fi un motiv temeinic de recurs.
S-a pronuntat si instanta si a a dmis cererea de precizare.

Alte discuții în legătură

Memoriu depus la presedinta judecatoriei sectorului 4 si csm Krissia . Krissia . INDIFERENTA JUSTITIEI FATA DE UN OM SIMPLU, FATA DE O FEMEIE - IN ROMANIA - ... (vezi toată discuția)
Cererea de completare a sentintei mental mental la termenul stabilit de instanta pentru completarea sentintei mai am dreptul de a prezenta concluzii(denumite eventual altfel) in care sa fac referiri la ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecată Narcisa_ Narcisa_ În actiunea de chemare in judecata s-a cerut obligarea pârâților la plata cheltuielilor de judecata. Au existat mai multe termene de judecată, apoi la ... (vezi toată discuția)